Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samočinná auta od Googlu měla dosud jedenáct nehod od Jarda_P - To je hezke. Tak rozebirej a skladej. Doufam,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2015 19:26

    Jarda_P

    To je hezke. Tak rozebirej a skladej. Doufam, ze ti nezbydou zadne sroubky.

    Rozebirani a skladani auta ma ovsem malo spolecneho s jeho robotizaci. Rozhodne tim totiz nevyresis treba to, co se ma udelat, kdyz vidis louzi. Ono je totiz otazka, jestli pocitac opravdu spolehlive dokaze rozpoznat louzi a odhadnout, jak je hluboka. To, ze vis, pri jake akceleraci se ti utrhnou kola od snehu, je take hezke. Ale silnice nejsou jen rovne, nekdy je treba zatocit. Dokazes z akcelerace, pri ktere se ti utrhnou kole, spocitat, jakou muzes projet rychlosti a jakou akceleraci si muzes dovolit? Zejmena, kdyz mapy a GPS lokace jsou tak nepresne, ze vubc presne nevis, jak drsna je zatacka. To, co se podle GPS mapy jevi jako rovina, muze take byt osklive S. Dokaze to tvuj automat rozpoznat alespon tak dobre, jako clovek?

    Vedci atomovky pocitaji z dobreho duvodu. Kdyz s vyzkum delal prakticky a jaderni fyzici si skladali atomovky z kousku stepneho materialu nebo si hrali s plutoniovou sferou, kterou obkladali reflexnim materialem, doslo k par osklivym nehodam, jejich nasledkem zemreli lide na akutni radiacni nemoc a jini si to odskakali pozdejsi rakovinou. A neschazelo mnoho, na miste laboratore by byl hezky radioaktivni krater.

    Automaticke prevodovky sice existuji uz peknych par let, ale ty ciste mechanicke za moc nestaly. Dnesni automatiky dokazi spotrebu auta stlacit k hodnotam auta s mechanikou a ridicem, ktery ji umi pouzivat. Drivejsi automatiky mely spotrebu o hodne vyssi, nez stejna auta s mechanikou. Kupodivu se to ciste mechanickymi prostredky vyresit nepodarilo.

    Tak se vrat do garaze a rozebirej nebo skladej, podle toho, v ktere fazi momentalne jsi.