Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samsung představil první chytrý telefon s OS Tizen od K> - Omyl. Zmena je bordel docasny. Oproti bordelu trvalem:...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2014 14:21

    K> (neregistrovaný)

    Omyl. Zmena je bordel docasny. Oproti bordelu trvalem: palce, stopy, yardy a mile.

    Po 1989 se u nas vsechny uhlopricky televizi uvadely v centimetrech. Zadne palce nikde nebyly. Az pozdeji se postupne zacaly objevovat, a dneska jsou centimetry vyjimkou.

    Vetsina elektronickych soucastek se uz dnes vyrabi v malych pouzdrech, ktere jsou v metrickych nasobcich. Jenom starsi pouzdra soucastek, ktere se jeste daji pajet rucne, jsou v nasobcich palce.

    Treba kompletni americky automobilovy prumysl jede vnitrne na metry. Jenom srouby, ktere si lidi utahuji sami (na kolech, bateriich atd.) jsou palcove. Zdroj: Richard Fertell, Proteus Industries Inc., NCSL 2009, San Antonio, Texas, USA.

    Odborna vedecka verejnost v USA, UK, Cine používá ve výzkumu metricky system. Zdroj: vlastni zkusenost. Zkuste si napsat clanek, kde napisete elektricke pole volty na palec a neotisknou ho ani v americkem casopise.

    Po absolvovani ceskeho skolstvi a mnoha let ve vyzkumu a navsteve mnoha zahranicnich institutu jsem zjistil, ze palcu se drzi laicka verejnost, protoze pokud babicka vcera vazila ve stonech, tak dneska chce taky.

    Takze si nechte nekde ty blbe kecy o svate valce. SI system je jednodussi, to je zrejme. Dokonce bych nekde i vyhrabal studie, kolik USA kazdorocne stoji navic penez, protoze nepouzivaji SI plosne.