Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samsung prý nechal pomlouvat HTC na internetu od Josef Kokes - Tak například já mám od začátku ledna HTC...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2013 7:17

    Josef Kokes (neregistrovaný)

    Tak například já mám od začátku ledna HTC Desire X, které jsem reálně používal možná dva týdny, protože jinak je pořád u vás v servisu s chybou "V průběhu hovoru se mi bez zjevného důvodu odpojí reproduktor včetně hlasitého, takže druhá strana mě slyší, ale já ji ne". Telefon už u vás byl šestkrát, z toho se čtyřikrát vrátil s "závada se neprojevila" (z toho ovšem dvakrát proto, že ji podle servisního protokolu nikdo neřešil a místo toho se měřila kvalita GSM signálu) a dvakrát s tím, že se projevila i technikům.*) Přitom jen u nás ve firmě jsou přinejmenším čtyři lidé, kteří mají s Desire X stejný problém, byť ne tak často jako já.

    Teď už na další reklamace u vás nemám sílu a radši používám nějaký Samsung, který se mi sice pěkně blbě ovládá, ale aspoň se s ním dá telefonovat, což o Desire X říct nemůžu. Připouštím, že z tvrzení "HTC má mizerný servis" nelze s jistotou vyvozovat, že "Samsung má lepší servis než HTC", ale zdá se to docela pravděpodobné.

    *) To bych byl ochoten pochopit, protože tohle je přesně typ chyby, který se blbě chytá - v testech se moc neprojeví, telefon je potřeba skutečně reálně používat, aby na to člověk narazil. Ale když už se to podařilo vyvolat i technikům, kteří telefon jednou vyměnili, tak fakt nechápu, proč při dalším projevu té samé chyby na celou tuhle věc zapomenou a zase začnou od začátku, včetně doporučení, ať zkusím telefon vyresetovat do továrního nastavení - to jste udělali i vy a chyba se vám projevila, tak co si slibujete od toho, že zkusím telefon vyresetovat??? Přinejmenším bych očekával, že si váš software pro vedení případů dokáže pokračování spojit dohromady s původním problémem a původními pokusy o řešení.