Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samsung ukončil projekt Linux on DeX, Linux na telefonech nebude od BobTheBuilder - No, to je otázka. Microsoft, který k tomu směřoval,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2019 8:20

    BobTheBuilder

    No, to je otázka.
    Microsoft, který k tomu směřoval, s telefony skončil. Tablety a desktopy nicméně sjednotil (a nakonec musel stejně udělat 2 rozhraní). Ale nemusel nakonec řešit, že jedna aplikace se má vypořádat s displejem telefonu i desktopu.
    Apple postupuje jinak, umožňuje spouštět tabletové aplikace na desktopu (macOS Catalina), ale rozdělil iOS a iPadOS i formálně, protože se to už příliš liší. A aplikace rozlišuje na ty pro telefon a tablet - i když tvůrci většinou dělají obě verze.
    Ono to asi nakonec musí skončit na tvůrcích aplikací, protože málokdy UI pro telefon bude dobře použitelné na větším displeji (tablet/desktop). Zvětšit to většinou není řešení a provozovat v menším okně taky ne. Pamatuju, jak vypadaly před pár lety mapy.cz na iPadu - s varování se dala použít jen verze pro telefon, běžela v roztaženém režimu a ovládání bylo takové... zvětšené. Mapy samotné byly v pořádku (přizpůsobily se rozlišení - aspoň mám ten dojem, Seznam už dost dlouho dělá i tabletovou verzi).