Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Samsung útočí na Apple vlastními patenty: na e-mail, fotky a hudbu od Lael Ophir - Oracle toho u soudu ukázal celkem hodně. Navíc...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2012 4:38

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Oracle toho u soudu ukázal celkem hodně. Navíc se podívejte sem:
    http://www.fosspatents.com/2011/01/new-evidence-supports-oracles-case.html

    Uvidíte mimo jiné 7 PDF souborů (Each of the first seven files...), které ukazují zdrojáky Androidu prakticky totožné s třídami Sun JDK dekompilovanými pomocí nástroje Jad. Stejné pořadí metod ve třídě, stejná jména proměnných, stejné pořadí příkazů. On to podle vás někdo čirou náhodou sepsal úplně stejně, protože to v jiném pořadí napsat nešlo? :) A co ty soubory s copyrightem Sunu, které Google distribuoval jako součást SDK? Také je někdo shodou okolností napsal stejně, i s tím copyrightem? ;)

    Ano, porota deseti lidí z ulice, které zápasila i s IT terminologií, dospěla k nějakému závěru. Ale ten závěr není koncem sporu mezi Oraclem a Googlem. Navíc jistě víte, že právo není totéž co spravedlnost.
    Komunita by mohla přestat prskat, a podívat se pravdě do očí. Google prostě Javu ukradl. Nakonec to popisuje i článek tady na rootu. A jestli mu Googlu projde před soudem, to je jiná otázka.
    http://www.root.cz/clanky/kterak-google-vypekl-sun-a-sebral-mu-javu/