Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Šéf CIA pochybuje, že šifrování mají i jinde než v USA od Jarda_P - pokud jsem si všiml, tak EU o TTIP...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2016 0:54

    Jarda_P

    pokud jsem si všiml, tak EU o TTIP zuřivě jedná a pořádá semináře. Jinak máme zastupitelskou demokracii, takže nevidím nic zvláštního na tom, že nikdo nekontaktuje Frantu Vocáska, aby vyjádřil názor.

    Vy jste se takoveho seminare zucastnil? Ona i EU ma agitpropciky, lteri do vas nahusti pozadovanou propagandu a pritom ani nevedi, o cem mluvi.Tak aby to nebylo presne tak. Jinak v dobe Internetu by snad i EC zvladla zverejneni pdf s aktualnim textem smlouvy, archiv predchozich verzi a diff mezi nasledujicimi verzemi. Muzou si na to treba nasadit Gitt. Nevidim duvodu, proc by tak dulezity dokument mel byt tajny.

    Jinak máme zastupitelskou demokracii, takže nevidím nic zvláštního na tom, že nikdo nekontaktuje Frantu Vocáska, aby vyjádřil názor.

    Tak zastupitelska demokracie v EU moc nefunguje. Jedinou evropskou instituci, kterou si muzete zvolit, je Evropsky parlament a ten je tam tak a to, aby EU vypadala demokraticky, protoze ma v podstate pouze konzultacni funkci. Jestlize parlament rekne ne, tak to EC muze, ale nemusi brat v uvahu. BTW, cesti zastupci tam chodi stejne akorat tak odsedet si vyplatu. Zatim odkyvali snad kazdou svinarnu, kterou EC chtela protlacit, typicky jako polozku bez diskuse na schuzi ministru pro zemedelstvi a rybolov, kterym je to u prdele, protoze kvuli tomu tam nejsou a tak zvednou ruku na cokoliv.

    Ad obchodni zakony maji byt nadrazeny zakonum narodnim - mezinárodní právo je obecně nadřazené národnímu, pokud to hodně zjednodušíme

    Opravdu nevidim duvod proto, aby nejake obchodni zakony byly staveny na roven treba deklaraci lidskych prav. Zejmena, kdyz takove obchodni zakony jsou pod natlakem diktovany americkymi korporacemi a dusledkem jejich prosazeni by mela byt treba zhorsena ochrana zivotniho prostredi nebo zdravi lidi.

    nepřipadá v úvahu, protože ochrana veřejného zdraví je legitimní důvod pro regulaci nebo omezení vstupu na trh

    I na to muze dojit, vsak jde o prachy. A prave napriklad o tom nekteri jiz vyslovuji obavy.

    Ad zaloba za obstrukce v zavadeni GMO - tu si EU zcela zaslouží, protože k těm obstrukcím nemá důvod

    Tak takovym duvodem je napriklad znacny odpor verejnosti a ten by pro EC mel byt podstatne dulezitejsi, nez zajmy cizich korporaci. Navic dalsim duvodem - a znacne zavaznym - je to, ze GMO jednou do prirody vypustene uz z ni nikdo neodstrani. V USA plodiny, ktere maji GMO variantu, uz prakticky nejsou k dispozici v ciste, neGMO variante. Sireni pak bude pokracovat az tak daleko, jak daleko dovoli prirodni bariery, jako napriklad klimaticke podminky.

    vyjednávají velké týmy expertů i politiků

    Kde je seznam tech expertu a politiku, aby je novinari mohli proklepat a zjistit jejich vazby na korporace nebo lobysty?

    BTW kolik českých zákonů jste viděl v době jejich tvorby?

    Zadny. Znamena to, ze by pripravovane zakony nemely byt zverejneny, jakmile navrh dosahne vicemene dinalni podoby?

    Kolik jich s vámi někdo diskutoval a korigoval je podle vašich připomínek?

    Se mnou je nikdo diskutovat nemusi. Ale s verejnosti by mel. Verejnost by mela mit moznost se s textem seznamit a pokud ji nevoni, mohla by se zorganizovat a protestovat. To samozrejme tehdy, kdyby v ni bylo vice myslicich jedincu. Nemusel by tak napriklad projit Hnizduv zakon o cenzure Internetu.