Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Šéf CIA pochybuje, že šifrování mají i jinde než v USA od Jarda_P - Jde o citlivá jednání. Citliva pro koho? prezident EC je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2016 3:01

    Jarda_P

    Jde o citlivá jednání.

    Citliva pro koho?

    prezident EC je navrhovaný demokraticky zvolenými hlavami členských států, a pak potvrzený (nebo nepotvrzený) EP. Celá EC je pak také schvalována EP.

    Takze prezident EC je predstavitelem tech demokraticky zvolenych hlav, ne predstavitelem obcana. Opravdu nevidim, cim Juncker reprezentuje zajmy obcana. Clovek, ktery rovnou z univerzity odesel do politiky a za sve vlady v Luxembursku z nej ucinil danovy raj Evropy, asi tezko bude reprezentovat zajmy evropskeho volice, ktery ty danove uniky pak zacaluje z vlastni kapsy, ale bankere a korporace. Napriklad Amazon, ktery ze zamestnancu dre kuzi, ze by na to i v Azii byli hrdi. A jakym zpusobem pak volice reprezentuji ty hlavy, co Junckera zvolily za prezidenta EC?

    Ad zavadeni GMO; Tak takovym duvodem je napriklad znacny odpor verejnosti - jinými slovy zelení pomatenci (nejspíš ti samí co lobbovali za úžasná hyperskvělá biopaliva) hlásají bez důkazu nesmysly, GMO se všude po světě úspěšně a bez následků desítky let používají, ale EU je bez vědeckého důvodu neschválí, i když se k tomu zavázala.

    Zdaleka ne cela verejnost jsou zeleni pomatenci. To, ze nejsou dukazy, je dost mozna dano tim, ze neexistuje nezavisly vyzkum na dane tema. Nemam-li dukazy o neskodnosti, je namiste opatrnost. A cim merite tu uspesnost pouzivani? Ze si Monsanto nahrabe? Tak Monsanto je americka firma, ktera mi muze byt ukradena. A jak jsem rekl, geny, ktere do prirody vypustite, z ni uz neodstranite. Porusite-li zasadu opatrnosti a skepticismu, muzete jednou, az bude pozde, zjistit, ze to byla chyba. Nehlede a to, ze EU je tu na to, aby reprezentovalo evropskeho volice, ne nejake americke firmy. Kdyz volic rekne ne, znamena to ne a je je dobre, ze to EU jeste bere v potaz.

    Ad Kde je seznam tech expertu a politiku, aby je novinari mohli proklepat a zjistit jejich vazby na korporace nebo lobysty - předpokládám že je prověřuje EU.

    Aha, takze kozel zahradnikem. Opravdu nevidite konflikt zajmu? Kde je moznost nezavisle proverky?

    TTIP v takové fázi zdaleka není. Finální text se čeká cca v roce 2018 nebo 2019.

    Ja nemluvim o finalne finalnim textu, ktery pak soudruzi podepisou v televizi, ale o finalnim navrhu, o kterem se jedna. Pokud zverejni az finalni text, je to uz pozde a verejnost se k tomu bude tezko vyjadrovat.

    zatím žádný finální text neexistuje. Ve většině oblastí existují pouze evropské a americké pozice, o kterých se dál jedná.

    Aha, takze oni si tam tak sedi a u kafe si povidaji. To vse za prisnych bezpecnostnich opatreni. A nemaji k tomu ai kousek papiru, ani jeden post-it, ktery by mohli zverejnit.

    Za mě pokud nebude euroatlantická civilizace držet pospolu, do čehož spadá i liberalizace obchodu, tak nás brzo převálcují jiní.

    Ona spolu nedrzi. Spojuji ji akorat obchodni zajmy nekterych jedincu. V politice to vypada tak, ze USA diktuji a ostatni stahnou ocas a poslouchaji prikazy. V EU pak kazdy haji vyhradne sve zajmy. TTIP to nezlepsi, spis asi naopak. Akorat si par lidi vic nahrabe, ale tech par jedincu bych neoznacoval za civilizaci. Ta je i o dalsich vecech, nez jen ksefty.