Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Šéf CIA pochybuje, že šifrování mají i jinde než v USA od hugochavez - vidim ze se tu rozvinula pomerne hutna debata...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2016 4:14

    hugochavez (neregistrovaný)

    vidim ze se tu rozvinula pomerne hutna debata takze bych take rad prispel se svou trochou do mlyna :o))
    @BobSaintClare (dale jen BSC)
    "Ale aby se tu zase nezapráskávala diskuze hovadinama, už o tom tomto nebudu reagovat ale nemohl jsem si tento text odpustit."
    To co's napsal nejsou zadny hovadiny-naopak, rek' bych ze's to vyjadril velmi presne. Je dobre si uvedomit ze sem na Root chodi i mladsi rocniky a ty jsou vychovavany v "debilite a lzich massmedii" cili takoveto informace muzou (u tech chytrejsich z nich) potencialne zavdat duvod k zamysleni. A to je 1. krok k samostatnemu vyhledavani informaci a hlavne k zapojeni samostatneho mysleni.

    "Obchodní spojení Ruska a EU by bylo pro USA smrtelné"
    A to je presne to co Americanum vadi nejvice. Rusove sedi na 1/6 pevniny zemekoule a tim padem i jejich nerostne bohatstvi je prakticky neomezene. Zaostavaji vsak technicky (krome oboru ktere maji "vladni prioritu") naproti tomu Evropa nutne potrebuje ropu a plyn+ dalsi komodity pro svuj prumysl a disponuje pomerne slusnym technickym know-how. Pokud by tyto 2 entity nasly k sobe cestu a navazaly tesnou spolupraci (coz se az defacto do vypuknuti ci lepe receno do vyrobeni ukrajinske krize delo) byla by to win-win situace a velmi pravdepodobne by vedla k rozvolneni vztahu mezi USA EU - lepe receno odpoutani se od vlivu USA.
    Je potreba si uvedomit ze vzdycky bylo v zajmu USA Rusko budto oslabit (2 kohouti na 1 dvorku se proste nesnesou) a zaroven Americane vzdycky povazovali za nespravedlive ze Rusove citajici necelych 160mil obyvatel sedi na tak ohromnem nerostnem bohatstvi ke kteremu se americke firmy nemuzou snadno dostat. Dokonce to i otevrene rekli v TV - tusim ze to byla Albrihtova.....
    Je jasne ze USA jen tezko mohla pasivne prihlizet sblizovani EU/Rusko a proto podnikla protikroky. Prubeh statniho prevratu na Ukrajine kazdy zna a myslim ze pokud clovek neni uplny retarda tak si udelal realisticky obrazek sam a nenechal se ovlivnit plky ruznych Karasu a Pazderku na ceske verejnopravni TV zumpe.
    Mimochodem jaky je OPRAVDOVY VZTAH USA vuci EU vyjadrila pomerne trefne (a zaroven se tim i nechtene proslavila) Victoria Nuland= prava ruka Johna Kerryho na ministerstvu zahranici, slovy "Fuck the EU!" :o)) tady je primo (zrejme Rusy odposlechnuty) telefonat s US ambasadorem kde resi primo usporadani na Ukrajine
    https://www.noagendaplayer.com/listen/832/2-13-20 (pretocit na 2h22m16s)

    Pokud by nekoho zajimalo jakou ma tato dama agendu ci kolik USA rocne utrati za protiruskou propagandu zahrnujici i "trenink novinaru" (ano to tam skutecne rekla) tak je dobre nepretacet a poslechnout si cely stream komplet= je to jeji projev pred senatem USA kde primo popisuje svoji cinnost + chce dalsi $.

    @BSC
    Zda se ze pouzivas hlavu tak te mozna bude zajimat co rika US professor of Russian studies at New York university o soucasnem cviceni Anakonda ktere rozjelo NATO na polsko-ruskych hranicich
    https://www.noagendaplayer.com/listen/832/2-04-36
    Nevim nakolik znas historii ale termin "kubanska krize" znamenal sveho casu to ze svet stal na pokraji 3ti svetove valky kdy Americani s hruzou zjistili ze jim Rusove propasovali "na zadni dvorek USA" = na Kubu jaderne rakety (jako odpoved na rozmisteni americkych raket Pershing ve vychodnim Turecku namirenym na Moskvu)
    Je velmi znepokojive co tam rika o Svedsku a Finsku ktere NATO chce vymanit z neutrality a pripojit k bloku, nehlede na to ze onen slavny radar ktery chteli nacpat Americani do Ceska pred par tydny sprovoznili v Rumunsku.
    No a to ze NATO oznacuje hranici s Ruskem jako "vychodni frontu" coz sveho casu delal Hitler, to uz je uplny vrchol.
    Ono kdyz obcas vidim Stoltenberga a ty jeho plamenny projevy na adresu "agresivniho Ruska" tak se nemuzu ubranit tem dobovym obrazkum kdy Adolf hrimal z tribuny k narodu.....

    mimochodem tohle je taky zajimavy poslouchani: US ex-ambasador v Rusku a na Ukraine (ktery tvrdi ze dokonce mluvi ukrajinsky coz se dnes uz moc nevidi) glosuje situaci na Ukraine (nez ho US main stream media ucvaknou)
    https://www.noagendaplayer.com/listen/834/3-00-19

    "Proč sakra hned nezavřou hranice a nekontrolují tu umělou migraci"
    Zkus pohledat neco o projektu Euromed pripadne Kalergiho vize/plan. Timto panem se nechal inspirovat i sveho casu Hitler a kdyz se rozhlednes po EU dnes tak vidis ze nam tu hezky zvolna vznika nova (4ta) rise.......... kde o5 rozhoduje vsechno Nemecko a jakekoliv nesouhlasne hlasy ci kritiku je potreba vyeliminovat.

    @ klokan
    "Samotná myšlenka sjednotit euroamerický prostor v jeden ekonomický celek je v zásadě dobrá, respektive jsem v principu pro."
    myslenka sjednotit 2 celky ktere maji TAK ROZDILNE NAZORY NA FUNGOVANI SPOLECNOSTI A TAK ROZDILNE SOCIALNI HODNOTY JE SPATNA a Evrope rozhodne nic dobreho neprinese.
    Nevim jak ty ale ja priznivcem americkeho korporatniho fasismu nejsem a ani nechci aby se tento system rozlezl do Evropy- coz je PRESNE TO CO MA TTIP UMOZNIT.

    Je potreba si uvedomit ze vzajemne celni sazby sou v prumeru na 4% cili jako prekazka "vzajemneho obchodu" zanedbatelna.
    Mluvi se o "sjednoceni standardu" coz pro me jako Evropana muze znamenat jen jedine= EU standardy se SNIZI na ty americke, at uz jde o kvalitu potravin (GMO- ktere se v USA NEMUSI vubec uvadet na obalu, pouzivani rustovych hormonu u skotu, pesticidy v EU uz davno zakazane atd.) ci ochranu prirody, spotrebitele, zamestance.
    Je dulezite zminit ze americke nazirani sveta a ochrany obyvatelstva je diametralne odlisne od evropskeho.
    V USA je apriori vsechno dovoleno dikud se neprokaze ze je to skodlive (coz casto byva uz dost pozde) a pak se to zakaze. V EU je to opacne- musi se nejdriv prokazovat nezavadnost a pak se to povoli pro masovou konzumaci. Viz vsechny ty ustavy pro kontrolu cehokoliv.....
    Nekdo muze namitnout ze EU muze zatlacit na USA aby oni zvysili svoje standardy. Uz kdyz to vyslovite nahlas tak cejtite ze je neco spatne. Vzdyt kam nase pamet saha tak to vzdycky byly USA ktere "tlacily" na ty druhe pro dosazeni svych zajmu. At uz vyhlasovanim sankci proti Rusku -vzajemna vymena Rusko/USA je 4% ovsem pro EU/Rusko je tento pomer 60% to se nam to vyhlasujou sankce kdyz to odserou jini ze? Notabene za pruser kterej sme sami umele vyrobili. Nebo vyhrozovani Obamy ohledne Brexitu. Uprimne receno co jeto tomu chlapovi do toho jak se Anglicani rozhodnou o smerovani sve vlastni zeme??
    ohledne TTIP tady je debata ceskeho aktivisty vs europoslankyne za ANO:
    http://media.rozhlas.cz/_audio/03365175.mp3
    a o par dni pozdeji:
    http://media.rozhlas.cz/_audio/03622138.mp3
    ta debata jen potvrzuje ze hnuti ANO je opravdu jen hnuti a ze se mu zoufale nedostava kvalitnich lidi.
    Tahle dama nejenze neodpovida na otazky pripaden si cuca argumety z prstu = 60% Cechu TTIP podporuje!! kde to proboha vzala? Ja si troufnu tvrdit ze 95% Cechu vubec nevi ze nejaka TTIP existuje a z tech co vi ze existuje jen par vi o co v ni vlastne jde. BTW jake je povedomi o TTIP nanzacuje tohle video
    https://www.youtube.com/watch?v=S5cFNbWkxlU
    Navic ta dama uvadi ze Cesko ma uz s USA podobnou smlouvu starsiho data ktera je ale nevyhodna, takze se Cesko pokouselo znovu a znovu vyjednat si lepsi coz "se ale nepovedlo" (no proc asi?protoze USA nepristoupi na neco co je lepsi pro protistranu) presto ale tvrdi ze nova TTIP bude pro Cesko prinosem...... :-o
    At vzpominam jak vzpominam nevim o pripadu kdyby USA udelalo neco aby to pro druhe melo vetsi prinos nez pro ne samotne.... Ona ta ceska reprezentantka v europarlamentu obecne tvrdi spousty veci ktere jsou v primem rozporu s tim co tvrdi napr. danska europoslankyne (ta se naopak prakticky ve vsem shoduje s tim co rika ten cesky odpurce TTIP aniz by se zrejme znali)
    Pokud nekdo vladne dansky/svedsky/nor­sky tak interview s ni je zde:
    http://arkiv.radio24syv.dk/12732914/13007008/23f67183d9b2dd23f67c27266099f7ca/audio/13007008-audio.mp3
    v 7m36s mluvi anglicky Julian Asange o tom co je TTIP zac.
    BTW Wikileaks vypsali 100.000 euro odmenu za plne zneni TTIP. Dosud se nikomu nepodarilo to vynest komplet, unikly jen nektere dilci texty ktere zverejnily Greenpeace (a ktere potvrdily ze JE DUVOD drzet tenhle tunel stoleti v tajnosti)
    V tom DK interview napr. popisuje ta europoslankyne ze pokud chce clovek nahlednout do zminenych kapitol tak muze tak ucinit v predem vyhrazene mistnosti pod dozorem "asistenta" kdyz predtim odevzda kabat a vsechny elektronicke zarizeni, nesmi ani mit sebou vlastni pero. Pak dostane papir s vodoznakem a muze si delat RUCNE zapisky. Zaroven ale tyto nesmi nikde zvrejnit za cimz ucelem podepise "non disclosure agreement". Pri procitani textu ktery je plny technickych a pravnich terminu a je v anglictine neni mozno text s nikym konzultovat, klast otazky ci nahlizet do jinych dokumentu pripadne hledat dalsi texty na ktere se v dane kapitole odkazuje.
    Vysvetlujici pojmy je mozno hledat po opusteni mistnosti ale jen tak aby nedoslo k prozrazeni poznamek, pripadne konzultovat s jinymi cleny europarlamentu ale jen s temi kteri "uz v te mistnosti byli" =podepsali non-disclosure papir.
    Reakce DK redaktora byla: "na me to pusobi ponekud surrealisticky ze ty jako demokraticky zvolena zastupkyne lidu v podstate nesmis rict co delas za nase penize v EU parlamentu....."
    "A ani nesmim naznacovat! Takto si proste EU predstavuje "otevrenost" :o)
    Bohuzel musim konstatovat ze v europarlamentu je tezke sehnat vetsinu ktera by byla kriticka a neco s tim chtela udelat- ty vetsi skupiny jsou smireny se situaci........."

    Takze vazeni pritomni takhle funguje demokracie v EU a takto se za vase/nase $ pripravuji dohody s USA.
    Kazdemu musi byt jasne ze tohleto tajnustkareni musi mit nejaky vyznam. Zrejme kdyby se otevrene vedelo co se pece tak by to mohlo vyvolat kriticke reakce v obyvatelstvu.... Coz uz se napr. v Nemecku ci Francii stalo.
    My ale volice prece nechceme znepokojovat :o)
    BTW pred casem jsem poslouchal diskuzi kde byl byvaly predseda vlady Danska, aktualni min.financi a soudce ktery dela rozhodce v arbitraznich rizenich- ex sef vlady rekl v podstate ze pokud EU kyvne na to co ji USA predklada bude to katastrofa pro narodni staty protoze velke US korporace pomoci tzv.arbitrazni dolozky EFEKTIVNE VYRADI statni a evropske soudy z jednani v pripade sporu. Prvni problemy uz s tim ma Kanada a Egypt (a nepochybuju ze dalsi budou nasledovat) Urcite neni bez zajimavosti ze US korporace jeste NIKDY ZADNOU ARBITRAZ NEPROHRALY.

    Na zaver par tipu:
    dokument o praktikách nadnárodnej spoločnosti Monsanto a jej aktuálnych krokoch na poli biotechnológie a kontroly potravín
    http://www.csfd.cz/film/262046-le-monde-selon-monsanto/komentare/
    http://www.csfd.cz/film/324599-bruselsky-byznys/prehled/

    @Jarda_P
    pisnul jsem neco na stary vlakno http://www.root.cz/zpravicky/netflix-blokuje-ipv6-tunely-kvuli-geolokaci/
    ohledne zabavovani domen v DK +naky linky napr. rozhovor s vyvojarem TORu co svedcil u soudu v DK kdyz obzalovali toho typka z PirateBay za to hacknuti CSC mainframu. Rika tam svuj nazor na "technicke znalosti" DK justice :o)