Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Šéf CIA pochybuje, že šifrování mají i jinde než v USA od Lael Ophir - Ad Premier je volen ze strany, ktera prosla...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2016 18:23

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Premier je volen ze strany, ktera prosla volbami v CR; V jakych volbach vybral ebbropsky volic soudruha Junckera - Junckera vybraly volené hlavy členských států a schválil ho volený EP.

    Ad GMO; Kterou *nezavislou* studii mi doporucite k precteni - třeba tady, meta-analýza která probírala desítky studií. Jak jsem psal: GMO jsou nejlépe prozkoumamé potraviny na planetě. Naopak "tradiční" metody zahrnují například náhodné mutace způsobené ozářením semen. Ve výsledku pak nevíte co se v DNA změnilo, prakticky nic se netestuje, a jen sázíme na to, že to zase náhodou vyjde.
    http://www.ask-force.org/web/Longterm/Chelsea-Assessment-Health-Longterm-2011.pdf

    Mimochodem příklad: hořčice obsahuje bisfenol F. Zcela přírodně, a to v koncentracích které mohou cvičit s vaší hormonální rovnováhou. Řešení je prosté: stačí vyrobit GMO hořčici, která tenhle problém nemá. Ale GMO je veliké zlo, takže buď zakážeme hořčici, nebo si budeme její konzumací vyrábět zdravotní problémy. Nakonec co kdyby geny hořčice, která neprodukuje bisfenol F, přeskočily na nějakého člověka :D
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4685613/
    http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00204-016-1671-5
    http://technet.idnes.cz/jed-v-horcici-0c0-/veda.aspx?c=A160314_130502_veda_mla

    Ad Slechtnim nikdy nevytvorite mrkev s geny mravenecnika. Genetickou modifikaci to je mozne - ovšem obojí je úplně stejně nepřirozené, s tím že u "tadičního" postupu navíc nikdo netestuje bezpečnost výsledné modifikace. To jestli gen pochází z mrkve nebo mravenečníka přece nehraje samo o sobě žádnou roli. Předpokládám že vám nebude vadit, když váš telefon bude obsahovat typ šroubu který se používá v zubních rovnátkách, a nebudete si myslet, že vám kvůli používání takového telefonu narostou šrouby okolo zubů.

    Ad plodiny vznikle klasickym slechtenim pouzivame po tisice let. S GMO plodinami mame zkusenosti v radu max. desitek let a s jejich nasazenim do masove potravinarske produkce pouhych par let - například při výrobě sýrů se používají GMO syřidla už cca 28 let, přímo GMO plodiny jsou na trhu přes 20 let. Po důkladném šetření, schválené, a bez toho aby způsobovaly jediný problém.

    Ad existuje, kdyz z nej unikly casti - to nejsou žádné finální texty, ale drafty draftů, podklady pro jednání.

    Ad ten stos je to, co by melo byt prubezne zverejnovano; to ze nebyly zverejneny jine smlouvy, neni ospravedlnenim nezverejneni TTIP - jaktože ne? Proč není problém to že nejsou průběžně zveřejnovány drafty všech zákonů a mezistátních smluv, a jenom u TTIP je to veliký problém, který svědčí o veliké konspiraci?