Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Šéfvývojář Drupalu byl odvolán z osobních důvodů od NULL - Člověk to sice třeba netočí s tričkem firmy,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2017 19:04

    NULL (neregistrovaný)

    Člověk to sice třeba netočí s tričkem firmy, ale se svou tváří a tu pak "používá" v rámci firmy, je tím prostě s tou firmou spojený.
    Zaměstance ale může firma propustit protože chce, třeba s 3 měsíční lhůtou, odstupným, nebo neprodloužením poměru. On nemá práva jenom zaměstnanec a jak jsem psal: Stejně jako má člověk právo něco takového natočit, tak má právo firma nechtít, aby ji ten člověk pak reprezentoval. Firma sice nemá co strkat čumák do soukromí, ale natočit třeba pornovideo už není jenom soukromá aktivita. Jsou věci, které prostě někomu příjemné nejsou a své podnikání s tím spojovat nechce, přestože to jinému nevadí a má možnost to dělat.
    Můj příspěvek se ale týkal hlavně toho, že by se měli domluvit a stejně tak, jak by fima měla pochopit dotyčného a případně se s ním nějak co nejméně bolestně domluvit, tak by měl i onen zaměstnanec chápat, že ne všechno se musí každému líbit. Dovol tedy abych ti vlastními slovy připomenul, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.
    A příspěvek byl také o tom, že je z toho dělaný hlavně humbuk v rámci prodeje zpráv a pak to uměle žene lidi do divokých rozhodnutí a vytváří zbytečně spory tam, kde by ani nemuseli být.