Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Severní Korea byla 9 hodin a 31 minut bez internetu od Lael Ophir - Extrémní nacionalisté, fotbaloví fanoušci a kriminálníci jsou pravidelně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2014 14:42

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Extrémní nacionalisté, fotbaloví fanoušci a kriminálníci jsou pravidelně skupinou, která se podílí na násilných událostech. S tím nikdo nic nenadělá.

    "Referendum" na Krymu bylo v rozporu s Ukrajinskou ústavou, a OBSE se na jeho monitorování nepodílela. Ti "nezávislí" mezinárodní pozorovatelé byli z ultrapravicové organizace OEDE sídlící v Rusku, vedené belgickým fašistou. V referendu mohli volit i lidé kteří nebyli občany Ukrajiny, a bylo možné volit opakovaně. Tohle "referendum" bylo naprosto srovnatelné s tím když Hitler obsadil část Československa, a uspořádal tam referendum.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Observatory_for_Democracy_and_Elections

    Mimochodem roztomilý detail: Rusko sice podepsalo Budapešťské memorandum, kde se zavázalo k respektovatování územní celistvost Ukrajiny a nepoužívání ekonomického tlaku pro ovlivňování ukrajinské politiky, ale obojí masivně porušilo. Ohání se při tom "právem na sebeurčení", které lidé na Krymu mají mít (plus stejně jako Hitler "krajanskými právy"). Ovšem když se chtějí trhnout lidé v Čečensku a Dagestánu, tak najednou žádné sebeurčení neexistuje, je to vnitřní záležitost Ruska, a je v pořádku je zmasakrovat a zbořit celá města. Jak ruské :/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances

    Ad statisíce demonstrantů se nesešly kvůli odklonu od přístupové dohody - proč tedy podle vás vyšli do ulic? Aby se nadýchali čerstvého slzného plynu a zahráli roli terčů pro ostřelovače?

    Ad Genocidu na východě UK - opakuji že na východě Ukrajiny k žádné genocidě nedošlo.

    Ad Janukovič... Kým že to byl svržen? - poté co nedodržel dohodu s opozicí a utekl do Ruska byl sesazen v parlamentu poměrem hlasů 328:0; hlasovali pro to i členové jeho strany.

    Ad USA napadly správnou zemi. Potřebovali se zbavit Husajna, který se jim stal nepohodlný tím, že odmítnul prodávat ropu za dolary - to je samozřejmě nesmysl. Husajn od roku 1995 prodával ropu za potraviny, léky a další humanitární potřeby, v souladu s rezolucí UN SC číslo 986.

    Ad kecy o údajných etnických čistkách v Kosovu - při jugoslávských válkách zemřelo okolo 150000 lidí. Typicky se jedna část vesnice rozhodla, že půjde narážet na kůly hlavy sousedů z druhé části vesnice.

    Ad US a EU se do Sýrie vojensky nevložily... - co váš link má dokazovat? Hovoří o non-lethal support, což není military support. BTW projděte si historii Sýrie, například masakr ve městě Hama, které v roce 1982 vojáci prakticky srovnali se zemí, a pozabíjeli u toho vše živé (primárně civilisty). Současný konflikt začal jako mírumilovný protest lidu proti tyranovi, a opět došlo na masakry civilistů.
    http://en.wikipedia.org/wiki/1982_Hama_Massacre