Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Severní Korea byla 9 hodin a 31 minut bez internetu od Lael Ophir - Ad referendum na Krymu - znovu opakuji, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2014 19:52

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad referendum na Krymu - znovu opakuji, že šlo o "pozorovatele" z organizace se sídlem v Rusku, vedené fašistou. Navíc ukrajinská ústava podobné referendum nepřipouští. Natož aby v něm volili občané jiného státu, a šlo volit vícekrát. BTW Šarapatka je z hnutí Úsvit, které je možné popsat jako ultra-pravicové. Připadá mi dost vtipné, že tohle české xenofobní hnutí vede japonský prodavač popkornu a popelář :)

    Ad USA a NATO násilím oddělily Kosovo - mezinárodní společenství se shodlo, že je to jediná možnost. Nic lepšího nikdo nevymyslel.

    Ad na Krymu nedošlo k žádné vojenské anexi - to si děláte srandu? Co ti ruští vojáci, kteří tam podle Putina tak dlouho "nebyli", až jejich existenci připustil a osobně je vyznamenal? Ad se lidé jasně vyjádřili, kam chtějí patřit, a na to právo mají - podle ukrajinské ústavy takové právo nemají. A zeptal bych se znovu: pokud mají právo na sebeurčení obyvatelé Krymu, proč ne Čečenci a Dagestánci? Jak by se Rusko tvářilo, kdyby nějaký okolní stát posílal do Čečny a Dagestánu vojáky, tanky, a později tam i nezvané a nikým nekontrolované "humanitární konvoje" pašující mimo jiné další vojáky (plus munici, zbraně atd.)?
    http://www.lidovky.cz/sef-cerveneho-krize-v-moskve-neveri-ruskym-humanitarnim-konvojum-10j-/zpravy-svet.aspx?c=A141225_214237_ln_zahranici_mmu
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-63299760-rusti-vojaci-na-ukrajinu-humanitarni-konvoje-tajne-dopravily-vojaky

    Ad na východě Ukrajiny k žádné genocidě nedošlo; A já opakuji, že došlo - OK, kde a jak? Pokud jsem si všiml, došlo tam nejvýš k nějakým strkanicím a pokusům o stržení soch Lenina. O genocidě (a "fašistech") mluvily leda ruské zprávy.

    Ad to je... důvod napadení Iráku - jak to může být důvod k napadení Iráku, když Hussein prodával ropu za potraviny a léky?

    Ad Otázkou je, kdo ty civilisty opravdu masakruje - takže jeden investigativní novinář má nějaký názor. To už bych snad našel víc lidí, co viděli živého Elsise po jeho smrti :). Navíc válka v Sýrii není o jednom útoku chemickými zbraněmi v roce 2013. To že Assasovi vojáci masakrují civilisty je prostý fakt. Dneska tam ovšem už každá skupina masakruje ostatní. Mimo jiné díky tomu, že Západ nepomohl opozici, její část se obrátila na arabské šejky (kteří dají peníze jen islamistům), a další část uvítala džihádisty do vlastních řad (z těch pochází ISIS).
    http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War#Protests.2C_civil_uprising.2C_and_defections_.28January_2011_.E2.80.93_July_2011.29