Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Severní Korea byla 9 hodin a 31 minut bez internetu od Lael Ophir - Ad jste dokázal, je prezentovat nějaké své vlastní...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2014 0:45

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad jste dokázal, je prezentovat nějaké své vlastní pomýlené názory a odkazovat na wikipedii a lidovky - 1. uvědomte si, že z mého hlediska jsou pomýlené vaše názory. A nemusím vám kvůli tomu hned psát, že jste magor; kvalitě diskuse by to rozhodně neprospělo. 2. To co jsem linkoval z lidovek najdete i z jiných zdrojů, včetně například ČT a ČRo.
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/296428-sef-cerveneho-krize-v-moskve-humanitarni-konvoje-spis-invaze/

    Ad Wikipedii nelze brát pro politické otázky jako seriózní zdroj a už vůbec ne, pokud jde o Rusko nebo anti-ami - a co tedy můžete brát jako seriózní zdroj? Weby různých konspiračních teoretiků, jako Globalresearch.ca ze kterého jste linkoval vy? Můžete argumentovat, že je potřeba projít více zdrojů. Jenže ono záleží na jejich věrohodnosti. Když si přečtu stovku zdrojů které tvrdí že Elvis je naživu, masturbace způsobuje vysychání míchy a homosexualitu lze léčit modlitbami, k pravdě se rozhodně nedopracuji.

    Ohledně Krymu a vašich argumentů:
    1. Ruští vojáci byli na Krymu na základě smlouvy s ukrajinskou stranou, a měli jasně daná pravidla. Nošení zbraní mimo pronajaté základny a zabírání vojenských i civilních objektů patřících ukrajinské straně mezi ně fakt nepatřilo.
    2. Žádost krymského parlamentu, který na ni nemá žádné ústavní právo, nijak neopravňuje Rusko k zásahu na území Ukrajiny. Zvlášť v situaci, kdy Rusko podepsalo závazek respektování ukrajinské teritoriální integrity.
    3. Rusko má na Krymu základnu Černomořského loďstva, pronajatou od Ukrajiny. Ta má pro Rusko vysoký strategický význam. Putin zjevně usoudil, že když se Ukrajina orientuje na západ, je na čase Krym anektovat, přestože Ukrajinci pokud vím o ukončení pronájmu vojenské základny vůbec nemluvili. Putin ruský zásah na Krymu nejprve popíral, ale později ho veřejně přiznal.
    http://eng.kremlin.ru/news/7034

    BTW Ukrajina není prvním případem, kdy Rusko nelegálně používá neoznačené vojáky a stroje na cizím území. Rusové se vietnamské války "neúčastnili", až v roce 1991 přiznali barvu. V první Čečenské válce se Rusko také "neúčastnilo", ale tajně dodávalo zbraně, finance i ozbrojence, a jeho neoznačená letadla prováděla bombardování. Když Čečenci chytili a ukázali ruské vojáky, nebylo to pro nikoho překvapení, stejně jako nepřekvapio když chytili "ztracené" ruské vojáky Ukrajinci.

    Ad nehledě na Ruské občany, kterých je na Krymu většina - a myslíte že občané Ruska mají právo rozhodovat o tom komu patří Krym? Proč nepřipojí k Rusku Karlovy Vary, když je tam většina Rusů? Tamní Rusové by mohli by dokonce uspořádat referendum, ve kterém by samozřejmě volili :)

    Ad Dále na vás reagovat nebudu - pokud nemáte dostatek dobrých argumentů, nemám nedá se nic dělat.