Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Seznam AACS 2.0 klíčů k UHD Blu-ray filmům koluje internetem od motorka - Autorske pravo nikdy nemuze byt pravem majetkovym, protoze...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2017 10:23

    motorka (neregistrovaný)

    Autorske pravo nikdy nemuze byt pravem majetkovym, protoze vykonavanim prava majetkoveho nikdy nezasahujete vykonu majetkoveho prava ostatnich. Na druhou stranu, autorske pravo dava moc nad majetkovym pravem jednotlivce.

    Dejme priklad. Mas svuj pocitac, ktery sis koupil a ktery je ted tvuj majetek. Koupis si CD s hudbou, to CD prejde to tveho vlastnicvi, mas k nemu paragon. Koupis si prazdna CD, znovu, mas k nim paragon, muzes prokazat ze jsi nic neukradl. Potom zkopirujes hudbu z **tveho** CD na **tvoje** prazdne CD. Potom ty CD, ktere jsou ted s hudbou, znovu, mas k nim paragon, nabyl jsi je legalne. Ale jakmile ty **tve** CDcka, ke kterym mas doklad zes je **legalne** nabyl, zkusis prodat/predat uz je z tebe kriminalnik podle AZ.

    Dokud bude existovat soukrome vlastnictvi, pravo replikace by musi byt zaruceno. Ano, vim ze tenhle priklad nezohlednuje obchodni znacky etc.