Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Shuttleworth: Windows 7 je pro Linux příležitost od Lael Ophir - Takže jste psal aplikace s masivními resource leaks?...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2009 8:59

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Takže jste psal aplikace s masivními resource leaks? A ještě se tím chlubíte? Doporučení: používejte nějaký managed jazyk typu C# nebo .NET. Zjevně to ušetří problémy nejen vám, ale i uživatelům aplikace.

    Co "i tohle" bývá v Linuxu akcelerované? Ve Windows WPF akceleruje mimo jiné rendering fontů (to umí i Linux, když je pěkný den a ovladače mají náladu), ClearType, antialiasing, skládání obsahu oken z 3D primitiv, efekty v okně (třeba odraz grafiky na "zrcadle") atd.

    Zpětná kompatibilita u GDI netrpí. Ta totiž nespočívá v tom, že když naučíte systém něco nového, tak to automaticky umí i staré aplikace.

    V dokumentaci měly být popsané minimálně koncepty a příklady použití. Jestli chcete vidět opravdu kvalitní dokumentaci, podívejte se na MSDN Library.

    KOffice není veřejné API KDE, je mi líto. Podobně importní filtry WordPadu nejsou součástí win32 API.

    Všichni uživatelé GUI využijí správu barev. Nebo myslíte, že je lepší zobrazovat barvy všude prasecky jako ve výpočetním středověku, vyjma pár vybraných aplikací? Asi ne.

    Jiná implementace, jiné výsledky.