Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Simplocker: ransomware pro Android schovávající se v síti Tor od Pepa - Shodnout se můžeme na tom, jak jste psal...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2014 15:38

    Pepa (neregistrovaný)

    Shodnout se můžeme na tom, jak jste psal výše: "Zamozrejme, napriklad pri cteni mailu, cumeni na porno, hrani her a jinych aktivit, ktere 999 promile useru Widli pod adminem provozuje po 999 promile casu."
    Ovšem Microsoft k tomu nikoho nenutí.

    "U uzivatelu Widli pak to vecne potvrzovani UAC hlasek vede k tomu, ze vsechno bez mysleni odklepnou, i kdyz se treba jedna o spusteni filmu, pricemz se ale ve skutecnosti jedna o "film" a pak to treba konci u mne, abych to preinstaloval, protoze je to zavirovane a dokurvene na maximum."

    Tedy zvládáte opravovat a přeinstalovat "Dokurvené a zavirované" Windows bez problémů :) Nechápu tedy, jak vám mohlo uniknout, že můžete správu účtů nastavit podobně, jako je tomu např. v případě Ubuntu.
    Microsoft nikoho nenutí používat primárně účet s právy administrátora. Je to samozřejmě nejjednodušší řešení, ale není vynucené. Nikomu přece není bráněno vytvořit si účet Admin s administrátorskými právy a pak účet uživatele s osekanými právy... Pokud to tak neděláte, tak to neumíte nebo se vám s tím nechce dělat a řešíte tak stejné věci dokola "Dokurvené a zavirované..."
    Určitě víte, že stabilita a kvalita systému je přímo úměrná kvalifikovanosti a kvalitě jeho administrátora ;-) Platí to jak pro Linux tak i pro Mac či Windows ;-)