Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Skončil projekt Mediwikis.com, otevřená wiki komunita pro studenty medicíny od Zrzka - > 1. vseobcny odpor voci vstekemu IT A divíte...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2018 14:10

    Zrzka

    > 1. vseobcny odpor voci vstekemu IT

    A divíte se? Dělám ženě IT support v ordinaci praktického lékaře. 99% SW a řešení kolem je čirý hnus. Přijde borec na EKG a rozesere celé Windows. Opraví se to, rozesere se něco jiného. Chceme systém do čekárny s tím, že pacient tam vloží kartičku pojišťovny / občanku / ... a dostane pořadové číslo / víme, že je v čekárně. Borci dojdou, rozeserou celou síť, do existující sítě strčí další router, další APčko a udělají díru do vnitřní sítě. Šli tak rychle jak přišli. Změníte heslo uživatele a PC Doktor přestane fungovat. eRecept? Si to zkuste aktivovat ať vidíte o čem to je a co je k tomu potřeba. Sám jsem na to čuměl jako péro z gauče a říkal si, že to není možné. Takhle je to se vším. Celé IT hřeší na to, že doktoři nemají moc alternativ, sere se na UX, ... a akorát je dojí. Jakmile řeknete MUDr. je to všechno asi tak 10x dražší. Všechno co mi prošlo pod rukama bylo děsný. Ten odpor k IT je opodstatněný a můžeme si za to sami.

    > 2. neskutocna neochota zdielat informacie a vedomosti z inymi ludmi a to dokonca aj z odboru

    A to máte odkud? Není den aby si žena (praktická lékařka) nevolala s nějakým doktorem, doktorkou, ... a nekonzultovala IT, medicínu, smlouvy s pojišťovnama, ... To volá nejen známým, ale i cizím doktorům do nemocnice, apod.