Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Skype možná odpojí starého linuxového klienta od tnr - - Zlepsilo se a Skypu neco z hlediska...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2017 15:02

    tnr (neregistrovaný)

    - Zlepsilo se a Skypu neco z hlediska uzivatele, od te doby, co to koupil MS?

    Jop, zlepsilo, vyrazne. Stary nativni klient neustale padal a byl nespolehlivy, vic veci tam nefungovalo + to byl binarni blob, co si mohl v systemu delat kdejakou paseku. Ted je to na webu, volani funguje stabilneji (alespon me), funguje to na vsech platformach a bezi to v browseru, tudiz mi to nemuze hrabat v PC :)

    -Cim jsou nove verze FF pro uzivatele lepsi, nez ty starsi? Zohledni zejmena vyhody debilizace GUI doprovazeneho ubytkem funcnosti.

    Treba je vyrazne rychlejsi (e10s), novy GUI me taky neprijde spatny (docela dlouhou dobu jsem si zvykal, ale ted uz bych to nevymenil), i kdyz samozrejme je to subjektivni zalezitost. Jasne, zabiji se addony atd., to me osobne taky mrzi, ale je to nutne pokud se ma firefox refaktorovat (coz je naprosta nutnost, ta codebase je prohnila az to hezke neni) a umoznit mu tak drzet krok s ostatnimi.

    --Proc by mel navstevnik webu jasat, kdyz namisto jednoduche sranky s hledanymi informacemi ceka i nekolik minut na natazeni neceho, co vypada jak titulni stranka Blesku, kde je informace skryta kdesi pod nanosem pop-upu, ktere upozornuji na jiny clanek nebo vyzyvaji k zapisu do mailing listu? Nasledna prace se strankou je neprakticka, skrolovani pomale, poruznu text prekryvaji plovouci listy a socialni tlacitka.... Dokonce uz ani vstupni pole neresi standardni browserove funkce, ale jakesi JS peklo. Takze na Fejsbuuku selze tusim select a prepis - proste se to nesmaze + je tam par dalsich opruzu. Na mapach Guuglu se zase pri psani adresy do texty samovolne vloudi mezera.

    Nejak nepozoruji, ze by se mi nejaka stranka, kam chodim, nacitala nekolik minut (ci se pomalu scrollovala), na PC, ani na mobilu/tabletu. Samozrejme je pravda, ze nektere veci nekterych webu jsou otravne (ruzne popupy), ale to uz je veci webmasteru, jak tu stranku udelaji. Zprasit se web da dnes, ale dal i drive. Dnesni web je na JS zalozeny, pokud ho ma clovek vypnuty, nebo ma nejaky obstarozni HW, kde nejede ani moderni prohlizec a vypocetni vykon je na urovni HW "chytrych" hodinek, tak samozrejme ta user experience je strasna. Ale neni mozne se zase divit, ze nekdo neoptimalizuje web pro nejake zcela mizive procento uzivatelu.

    >-Proc presne by Android nemel byt shit? Je to pomale (relativne na to, jaky pod tim lezi HW), kazdou chvili je to derave jak cednik a na vetsine zarizeni to jak cednik zustane, pocinaje okamzikem, kdy to sjede z vyrobni linky. A na tohle pak jsou lidem nabizeny aplikace na banku, PayPal, e-shopy....

    Aktualizace je vec vyrobce, proto si mobil vybiram i podle toho, jak se vyrobce stavi k aktualizacim (muj momentalni je Nexus 5X, casem upgraduju na Pixel). Bezpecnostni diry na Androidu samozrejme jsou (stejne jako na jakemkoliv jinem OS). Androidi security model je ale docela dobre navrzeny (problemem jsou legacy aplikace psane na starsi model - ale ty nastesti mizi), kazda aplikace bezi v sandboxu. Google vydava mesicni security patche, kde bezpecnosti problemy opravuje. Problemem jsou hlavne vyrobci telefonu, kteri na ne (nekteri) kaslou, to ale neni problem platformy jako takove, ale konkretniho vyrobce.

    > Pokud v mych prispevcich vidis vzorec, mozna to bude souviset s tim, ze kdysi IT delali ajtaci, zatimco dnes to delaji lepici a rozhoduji o tom managori.

    Aneb vsichni jste idioti, delate to vsechno spatne a ja tomu rozumim 100x lip, co dodat :-)