Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Služba mojeID nově nabízí ověření na úroveň záruky „Vysoká“ od nil nil - @L. Hmmmm, nejjednodušší vektor bude bezesporu přes můj počítač...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2021 15:36

    nil nil (neregistrovaný)

    @L.

    Hmmmm, nejjednodušší vektor bude bezesporu přes můj počítač - a pak zkuste prokázat, že jste něco neudělal. Zkoušel jste se někdy rozumně domluvit se státem? (Rétorická otázka, netřeba odpovídat.)

    Mě děsí, že taková možnost vůbec je, v podstatě na kliknutí problémy na roky. Povím vám co se mi jednou stalo na úřadě. Přišel jsem si udělat nový řidičák. Fotka, blá blá ... přijďte za měsíc. Přišel jsem, řekl jméno, paní hledala a nic. Váš řidičák tady není a povídá mi, určitě jste si zadával žádost? Ano, že musíte jet v pracovní den přes celou republiku do místa bydliště, jdete na úřad a pak máte volno, to si pamatujete. Fajn, řidičák nenašli. Zavolali si jakéhosi vedoucího. Hledal v nějakém kanclu i s paní, pak se vrátili a oznámili mi, že žádnou takovou žádost neevidují. Jinými slovy, že jsem osel a vymýšlím si. Mé štěstí bylo, že dole na recepci dělala známá ze základní školy a já s ní prohodil pár slov, když jsem tam před měsícem byl. Následovalo tedy nové hledání. Věřte nebo ne, asi snad hodinu. Nakonec zjistili, že můj řidičák dali někomu jinému. Záměna. Opravdu, ale opravdu, bych nechtěl s úřady řešit, že "někdo něco" provedl z mého počítače. Nebo naopak. Někdo měl vůči úřadu něco provést, věc se rozběhne a on to reklamuje jako že to on jako ne a už to jede, roky soudů a kdoví čeho. Známe stát. On je možná jenom problém v tom, že ta identita je příliš mocná. Kvůli běžné agendě bych se moc nevztekal, ale tam posun nenastal. A mohu vám i říct proč. Protože to není priorita. Priorita je propojit stát a banky. Bez toho čínský model nevybudujete.