Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Služba mojeID nově nabízí ověření na úroveň záruky „Vysoká“ od nil nil - Já jsem napsal, že jste za nešťastné označil...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2021 12:32

    nil nil (neregistrovaný)

    Já jsem napsal, že jste za nešťastné označil napojení bankovní identity na stát. Přičemž principem bankovní identity je napojení na stát.

    A já vám odpověděl, že jsem k tomu dodal konkrétní důvody, ne ten směšný, který mi přilepujete (Přičemž principem bankovní identity je napojení na stát) abyste si připadal jako velký hrdina.

    Jenže za MojeID ani bankovní identitu stát nic neplatí.

    Takže další génius, který si myslí, že existuje něco zadarmo? Platíme za to tím, že banky mají přístup k dalšímu balíku informací, které budou použity proti nám - tak to totiž chodí. Aby mohly banky maximalizovat zisky, někdo musí platit. To není nic nového, tahle hra na kdo tahá za kratší konec se hraje už od nepaměti. Stát nás tak trošku prodal.

    Myslím, že v tomto případě vycházela iniciativa spíš od bank.

    Samozřejmě, že ano. A o to hůře. Hráči na globální šachovnici jsou vlastníci bank, ne náš stát. Náš stát rozhoduje jenom ve věcech šikanování občanů lokálními záležitostmi. A i o to brzo přijde, pokud se nevymyslí další.

    Mimochodem, pro banky to má ten smysl, že vedle veřejnoprávní bankovní identity existuje i její soukromoprávní sestřička, kterou chtějí poskytovat firmám

    A já mám být šťastný, že mi kvůli tomu byly násilně zřízeny ty identity, protože stát občany prodává korporátním zájmům? Mimochodem, to co jste napsal je snad dokonce státní intervence do trhu. To musí mít v MojeID radost, že je stát takto "podpořil" pomocí nebohým bankám #sarkasmus

    Nepřipadá vám hloupé svádět na EU něco, co je specificky české

    Já to ale na EU nesvádím. Já jsem vám jenom napsal, o čem mluvili její představitelé už před 10 lety a o čem plácají dodnes. Za to ale já opravdu nemohu - tedy za to co plácají, ne že jsem si dovolil to připomenout.

    Zase ty vaše báchorky.

    Jaké báchorky? To byl původní záměr GDPR. O tom, že to bude taky parádní interface pro přístup k datům a evropskému datovému trhu (dat o občanech), o tom se pro změnu tehdy nezmínili vůbec. To první si pamatuji velmi dobře, protože mne to nadzvedlo ze židle. Ovšem blbě se to dohledává. Takové věci občas plácne nějaký mocnář v rozhovoru, zajímavý insight, ale googlem to prostě jen tak nedohledáte. Klidně mi to nevěřte, na tom nezáleží.

    Možná si na to vzpomenete, v jednu dobu, osobně bych to odhadl tak 2010, začalo "všem" strašně vadit, že lidi mají hodně naspořeno a nechce se jim zas tolik pořád utrácet. Začaly vycházet bankovní studie a články o tom, kolik mají "zaprdění" češi nasysleno a jak je to <paleta blbin: doplňte>. Ještě dodnes to můžete zaslechnout. A tak se pak začali různí politici vyjadřovat k tomu, že by bylo dobré s tím něco dělat, dostat peníze do oběhu, tedy donutit lidi utrácet, tedy dostat někam zisky, provize, poplatky ze zvýšeného množství oběhu peněz v oběhu. A toto byl jeden z návrhů jak podpořit finanční sektor dostrkávání lidí k utrácení - aspoň k vrážení peněz do fondů, kde si je taky vlivníci vyzvednou. Na tom není nic konspiračního, to je prostě trocha blízké historie, když se pozorně podíváte, ještě dnes můžete vidět tuto vlnu plout.
    A k tomu se pak začali vyjadřovat mocnáři z EU (ty naše jelítka spala někde tak na úrovni vexlování se solárními panely), že by jako bylo dobré dostat různé subjekty do tohoto kolotoče (ovšem ne všechny jsou nutně banky) - jak jinak než poskytnutím dat, přehledů a blá blá blá ... je jasné, že přesně takto doslova to nedopadlo, to vidíme, ale takto to říkali a stavěli se k tomu. Oni o tom plácali, ne já. Sorry jako.

    8. 12. 2021, 12:36 editováno autorem komentáře