Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Softwarové patenty opět na pořadu dne od anonym - (Prosim zmente pri odpovidani titulek) Tato myslenka jiz byla...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2005 10:39

    anonymní
    (Prosim zmente pri odpovidani titulek)

    Tato myslenka jiz byla mnohokrat navrhovana, bohuzel neni celkem k nicemu. Jednak problem neresi, jen ho obchazi, jednak nefunguje. Potreboval byste hromadu penez na placeni jednotlivych patentovych prihlasek a to ve vsech zemich na svete (zvlast). Pak byste take potreboval spoustu penez na placeni udrzovacich poplatku, aby vam ty patenty nezrusili. Pak byste take potreboval spoustu penez na soudni spory s velkymi firmami, protoze kdyz se nebudete soudit, tak nikomu nevadi, ze ty patenty mate.

    Cele by to byla jen velka masinerie pozirajici spoustu penez a byl byste jen jednim z dalsich hracu v situaci, kterou nekteri prirovnavaji k modelu znameho veznova dilematu (viz. Wikipedia). Vase nejlepsi strategie bude hromadit patenty, protoze je hromadi i ostatni a vy se potrebujete branit, zatimco obecne by na tom vsichni byli daleko lip, kdyby nikdo zadny patent nemel.