Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Sony BMG nabídne hudbu bez DRM od mmmm - Nechte si už konečně ty vaše nesmysly od...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2008 17:27

    mmmm (neregistrovaný)
    Nechte si už konečně ty vaše nesmysly od cesty, tady vám je stejně nikdo nežere.

    DRM je _zlo_, odebírá spotřebitelům jejich základní práva, která měli už od nepaměti. Doporučuji přečíst si knihu Free Culture (http://www.free-culture.cc nebo překlad zde na Rootu) od profesora Lawrence Lessiga, tam je to hezky vysvětleno. Nebo nádherná a pěkně obrazná je taktéž esej The Right to Read od Richarda Stallmana (http://www.gnu.org/philosophy/right-to-read.html).

    Spotřebitelé ale nejsou zas až takoví tupci, jak si asi hudební společnosti myslely (a snad i kampaně jako Defective By Design a podobné pomohly některým otevřít oči). Nenechali se DRM jen tak oblbnout a to se samozřejmě projevilo ekonomicky - nezprzněná média se prodávala lépe než ta sprzněná DRM. Na čež samozřejmě hudební společnosti musely reagovat (pokud by nechtěli prodělat) a DRM začaly postupně rušit. Zkony tržního prostředí projednou zafungovaly.

    A ty nesmysly o Vistě ani nehodlám komentovat, jen se ztrapňujete. Vážně jste tak hloupý nebo vám to jen nakazuje firemní politika vašeho zaměstnavatele (tedy Microsoftu)?