Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Stahujte a šiřte příručku Software na úřadech a jeho otevřené alternativy od Petr M - Tomu super verzování v Excelu jsem právě věnoval...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2013 14:26

    Petr M (neregistrovaný)

    Tomu super verzování v Excelu jsem právě věnoval hodinu života. Pěkně buňku po buňce...

    Máme v práci rodinu produktů, který jsou dělaný ze stejné sady zdrojáků a liší se jenom konfigurační modul, který je v Cčku a generuje se z Excelu, kde jsou parametry celé rodiny a chroupe se to s pomocí makra. Tenhle systém vznikl ještě v době používání M$ VSS, budiž mu země těžká. No a já jsem měl udělat merge dvou větví, uložených ve verzovacím systému. Ten zku... Excel ani neumí otevžit dva soubory se stejným jménem, i když jsou v jiným adresáři. To, že se víc souborů otevírá va stejným okně a nejde to rozházet na dva monitory, už je jenom jako bonus... (vím, že to jde nastavit, ale po restartu PC se to vždycky vrátí zpět).

    Kdyby to bylo v OpenOffice, bylo by to jednodušší. ODF jsou XMLka zabalený v ZIPu. Tam stačí oboje vybalit do adresáře, sloučit třeba ve WinMerge a zase zabalit, bylo by to na zlomek času... Nebo za tu hodinu mám skript, který to udělá za mě a mám to vyřešeno napříště.

    Holt efektivita je efektivita, o tom žádná. Otázka je, jak to chápou manažeři...