Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Steam nabízí už 1800 her pro Linux od mattyy1hp - "Hry pro linux maji jeden zasadni problem -...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2016 0:00

    mattyy1hp

    "Hry pro linux maji jeden zasadni problem - nulovou zpetnou kompatibilitu."

    Zpětná komaptibilita je naopak perfektní. Linuxový steam obsahuje vlastní rozhraní steam-runtime, což je balíček standardizovaných knihoven a všelijakých souborů, které ty hry potřebují. Ten je součástí samotného klienta, takže je přítomen všude, kde běží samotný Steam. Hry následně používají soubory ze steam-runtime a ze systému pouze vyjímečně. Pokud by ses vybodnul na Steam a stahoval z GOGu třeba, jsou dané soubory přiloženy u hry.

    "Schvalne kolik existuje her, ktere jsou slozitejsi nez dejme tomu piskvorky, jsou pro linux, autori nevydavaji stale nove a nove patche a zaroven ty hry bez problemu funguji vetsine uzivatelu."

    Kouknu do svojí knihovny, které jsem dlouho neviděl stahovat update: Alien Isolation, Amnesia: TDD, Amnesia: Amfp, Bioshock Infinite, Borderlands 2, Dying Light, Half Life 2, Metro Redux, Outlast, Civilization 5.....

    "Takova hra zkompilovana pred 2-3 rokama se proste neda spustit"

    Dokážeš mi potom vysvětlit, proč mi na aktualizovaným Archu, což je 100% aktuální systém, běží Penumbra Overture z roku 2007?

    "Hodne by me zajimalo, jake procento her na linux se na Steamu obratem vrati proste proto, ze hra po instalaci na pocitaci uzivatele nejde spustit "

    To se mě osobně ještě nestalo. Vážně si nepamatuju, že by nějaká hra nešla spustit a nikdo s tím nic nedělal. Pár situací nastalo někde čerstvě po vydání, ale do 24 hodin jsem vždycky obdržel aktualizaci. Většinou šlo o chybu "missing executable file". U AMD se to pravděpodobně stává často (ovladače nepoužitelné), ale na druhou stranu, ty hry mají v požadavcích jasně a zřetelně napsáno, že v současné době je možná podpora jen u NVIDIA karet.

    Tvůj příspěvek je plný lží a výmyslů, které jsou od pravdy tak daleko, až je zcela jasné, že nemáš vůbec tušení a pouze naivně hádáš.