Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Steve Ballmer: Linux je větší hrozba než Apple od Lael Ophir - Hodnocení správy paměti od člověka, který ani nezná...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2009 14:54

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Hodnocení správy paměti od člověka, který ani nezná pojem dirty page, je irelevantní.

    NT samozřejmě mají vzdálený přístup, konkrétně Remote Desktop (plus existuje Telnet server s NTLM autentizací, implementace ssh, a řada dalších možností). Jakým způsobem se dostane informace o typu "přesuň kurzor" na terminál uživatele, to není věc aplikace. Když jsme u toho, jak na unixech ve skriptu přesunete kurzor? Máte ve sktipru seznam všech terminálů a patřičných sekvencí k přesunutí kurzoru? :)

    Remote Desktop aní připojit více uživatelů od NT 4.0 Terminal Server Edition. Zkuste si aktualizovat znalosti.

    Nero vypadá jako Notepad (tedy moje staré Nero), a WMP používá stejné dialogy jako Notepad.

    Těch 15k balíčků v Debianu je pěké číslo, bohužel mezi nimi není prakticky pro uživatele žádný zajímavý SW. A ten SW sde pak nedá sehnat ani nikde jinde. Namátkou třeba české mzdy, nebo SW pro restaurace, že. Vygooglovat runtime ve Windows opravdu není třeba. To se týkalo aplikací ve Visual Basicu, které občas autoři šířili bez VB runtime, aby ušetřili prostor na serveru.

    Na své Vistě mám 10 let starých aplikací několik. Ve Windows nejsme odkázaní na SW, který je součástí "distra" OS.

    Pokud jde o propojení jednotlivých aplikací, dosáhl Microsoft opravdu téměř dokonalosti. Zbytek popisu je sice blábol, ale tohle sedí. Nikdo dnes nedovede nabídnout totéž v podobném rozsahu.