Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Steve Ballmer: Linux je větší hrozba než Apple od Sten - Už ve Windows 95 jste mohl vidět objektové...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2009 0:42

    Sten (neregistrovaný)
    Už ve Windows 95 jste mohl vidět objektové foldery v Exploreru, například Control Panels.

    KDE 3 to mělo taky („system:/“), v KDE 4 to zavrhli jako blbost, což opravdu je, protože to nemá nic společného se správou souborů. Ale já měl na mysli spíš SFTP nebo HTTP DAV, což Windows dodnes úspěšně neumí.

    KDE se teprve s Plasmou pomalu dostává tam, kde byl MS před 14 lety.

    MS před 14 lety uměl widgety? Já myslel, že to byla jedna z velkých novinek Windows Vista (pardon, to jsou vlastně gadgety). Plasma je převážně přepsaná Superkaramba, není to nic převratně nového. Jen tak mimochodem, KDE uměly widgety v době, kdy to ještě neuměl ani MacOS X.

    Single sign on je koncept, který MS prosazoval před více než 10 lety, a dnes je to stejně úsměvné, jako prosazovat elektrifikaci.

    Nepsal jsem, že by SSO byla v KDE novinka, KDE to umí přibližně 5 let. Ale i přes úsměvnost jeho prosazování jej Windows dodnes pořádně neumí. Ale to je spojené s tím, že Windows neumí transparentně přistupovat ke vzdáleným souborů jinak než přes SMB (no, vlastně je tam i nějaká částečná podpora nezabezpečeného FTP) a nemají žádného správce hesel jako je KWallet, tak vlastně ani nemají možnost nějak SSO propagovat do systému.

    KWord je hračka, zkuste OpenOffice. Ten je bohužel pomalý, a vypadá úplně jinak, než cokoliv na Linuxu (protože je to obšleh MS Office dialog po dialogu, menu po menu).

    KWord není hračka, na psaní běžných dokumentů úplně stačí. A na rozdíl od MS Wordu si bez problémů poradí i s ISO ODF.

    OpenOffice umí používat dialogy prostředí, ve kterém běží, tedy i dialogy z KDE. Jinak menu v OOo se liší daleko víc od menu v MS Wordu, než se microsoftí šachy liší od těch v MacOS X.

    zkuste poslední KWordu používat na 7 let starém distru

    Naprosto bez problémů, proto taky KDE/Qt má styly. Změnou stylu se jednoduše změní vzhled ovládání všech aplikací najednou a pořád všechny vypadají stejně.