Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Steve Wozniak: Celý Apple I je jen moje dílo od Karel - Nejen obchodník. Byl vizionář. Uměl odhadnout, co lidé...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 9. 2013 18:26

    Karel (neregistrovaný)

    Nejen obchodník. Byl vizionář. Uměl odhadnout, co lidé budou chtít, a uměl je pak donutit to chtít. Měl vždy jasnou představu o tom co chce, co to má dělat a jak to má vypadat. Sice sám nevěděl moc o tom jak věci fungují a ani nebyl dobrý designér, ale uměl poznat a prodat kvalitu. O "jeho" výrobcích se vždy mluvilo jako o kvalitním zboží. Ať už to byl Macintosh, NeXTSTEP, Toy Story nebo "luxusní" iBazmek.

    Je o tom řada příběhů. Kupříkladu jak donutil těsně před prezentací techniky předělat konektory na předváděcích kusech. Prostě mu ten konektor přišel špatně udělaný.

    Dalo by se říci, že to byl skvělý překupník. Uměl poznat dobré věci, nakoupit je a pak je dobře prodat.

    Steve Wozniak je génius, který zcela sám udělal výborný počítač. A měl to štěstí, že se Jobsovi ten počítač líbil, a že ho dokázal dobře prodat. Nikdy se nedozvíme, zda by se Wozniakův počítač dokázal prodat i bez Jobse. A nikdy se nedozvíme, zda by Jobs dokázal tehdy zaseknout takovou sekeru do trhu počítačů i s HW někoho jiného.