Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Summer of Code: Windows.Forms Designer od incik - 1) Licence OS + Vývojové prostředí - obojí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2007 22:39

    incik (neregistrovaný)
    1) Licence OS + Vývojové prostředí - obojí mám zdarma od fakulty :-) Kdo takové štěstí nemá, ať si koupí PC s OEM OS a pokud chce programovat, tak ať píše v Javě nebo ať se nebojí investovat.
    2) Stabilita? Nesmíte pracovat s Windows 98! Já osobně mám negativní zkušenosti, co se stability týče, spíše s Linuxem (Debian, Ubuntu, OpenSUSE, Mandriva,...). Windows XP mi nespadly ani jednou za 6 let používání (ani jednou jsem neviděl BSOD, ze kterého si linuxáci neustále dělají srandu) a co se Visty týče, tam jsem spokojen na 300%. Počítač běží cca 12-16 hodin denně, klidně zvládne 3 dny v kuse rederovat video. O možnostech systému se ani nebudu zmiňovat.
    3) Programátor musí řešit stále nové problémy, tudíž musí být přizpůsobivý. Musí se umět adaptovat na nové podmínky, učit se nové věci. Jasně, že zvyk je železná košile, ale pokud bychom se tohodle drželi, tak jsme stále v Command Line (pro vás: v Bashi :-) ).
    4) Podle mě, pokud nebyla aplikace od začátku vyvíjena jako multiplatformní, tak nikdy na jiném OS nepoběží tak, jako na tom, pro který byla původně určena. Mono může být sebelepší, ale kvalit .NET nedosáhne. Kdo chce multiplatformní systém, ať sáhne po Javě. Vím, že by to asi chtělo víc možností, ale pochybuji, že by MS kdy uvonil .NET pro Linux (navíc by jste si určitě chtěli vydupat, aby uveřejnili zdrojové kódy ... to už můžet chtít, aby se zeměkoule točila obráceně :-) ).