Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Superpočítač Amálka slaví 10 let a znovu roste od Jarda_P - Ano, mame raketu, dame tam kosmonauta se zeleznou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2009 23:29

    Jarda_P

    Ano, mame raketu, dame tam kosmonauta se zeleznou zasobou psich kroket na 30 let a posleme ho zasahovat.

    Laserem mozna dokazeme generovat kinetickou energii, nicmene generovat kinetickou energii a pohnou asteroidem neni to same. Nakonec Americani opustili i projekt vesmirnych laserovych zbrani, protoze nebyli schopni efektivne usmazit ruskou raketu, coz o necem svedci. A to mluvime o mnohem mensich rychlostech a vykonech, nez o jake by se jednalo v pripade nejakeho asteroidu.

    Prominte, ale domnivam se, ze nase technologie je stale tak daleko, ze o veci muzeme leda tak teoretizovat. Navic clovek se porad jeste neodnaucil srat do kouta a zije vedle stale rostouci hromady sracek, ale chysta se bojovat s asteroidy nekdy ve vzdalene budoucnosti, ktere se, pri svem nezodpovednem chovani, dost mozna ani nedozije a pokud ano, tak leda tak vybaven kamenymi sekerami, ktere proti asteroidu jsou dost neucinne. Viz hrozici energetika krize atd. Tyhle velke plany jsou tak odvadenim pozornosti a pripominaji napriklad evropsky projekt ekvivalentu GPS, ktery jiz hezkych par let existuje akorat na papire, v PR priruckach EU.