Hlavní navigace

Názor ke zprávičce SUSE pracuje na nové grafické bootovací obrazovce pro Linux od Lael Ophir - Stroje 2-in-1 jsou celkem fajn. Když chcete čistě...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2017 19:44

    Lael Ophir

    Stroje 2-in-1 jsou celkem fajn. Když chcete čistě konzumovat obsah, třeba číst noviny nebo koukat na film, tak prostě odpojíte nebo překlopíte klávesnici. Na Linuxu asi budete trpět absencí dotekového UI, ale třeba se ty dlaždice jednou dostanou i do běžných dister Linuxu :)

    Ten Acer Spin 1 model SP111-31 se dá rozebrat snadno. U celokovového SP111-32 si nejsem jistý, proto jsem vám ho nepsal. Většinou se stačí kouknout na weby výrobců pamětí a SSD. Doporučí vám vhodné komponenty na upgrade RAM i SSD pro konkrétní model HW.

    Dnešní chicletové klávesnice nemají s těmi od ZX Spectra nebo IBM PCjr moc společného. Nakonec jste do mohl číst na Wikipedii, když jste kopíroval ten text: Nowadays, the term is neutral and refers to low-profile, low-travel keyboards with simplified, flat bezel-separated keycaps that, other than their appearance, function like contemporary computer keyboards. Motivací Applu nejspíš bylo udělat klávesnici dostatečně tenkou, aby mohl být tenký celý notebook.

    Další novinkou ze světa Applu je třeba nasazení USB Type-C konektorů. Na spoustě zařízení najdete 1-2 Type-C konektory, a tím to končí. To zahrnuje i napájení. Chápu že Type-A konektory se už na zařízení nevejdou, a rotačně symetrické Type-C konektory mají něco do sebe. Přesto za mě nic moc.