Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Švédsko zvažuje těžší tresty pro piráty, až 6 let ve vězení od Jarda_P - Přemýšlím dokola, co touto úvahou chcete říct? To,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2018 11:35

    Jarda_P

    Přemýšlím dokola, co touto úvahou chcete říct? To, že někdo není potrestán je důvodem, že přestaneme vyžadovat jakoukoliv morálku či kázeň? Že na ulici řeknu policajtovi, že jsem jel moc rychle, protože premiér také porušuje zákony?

    Rozhodne tu moralku nepozvedneme tim, ze na jednu stranu nechame vselijake kmotry krast, jak se jim zachce a na druhou stranu budeme zavirat par studentu, kteri si utorentili par filmu nebo nahravek na zcela neprimerenou dobu neodpovidajici obecne rozsirenemu vnimani nebezpecnosti pirateni. To je pokriveni prava podle korupcnich principu.

    A ano, policije, ktera sklapne kufry pred soudruhem premierem, ktery jel obci 150 km/h, nema moralni pravo vas buzerovat za to, ze vy jste prekrocil povolenou rychlost o 2 km/h, cimz jste navic ani nikoho neohrozil. Takova policie by se mela omezit na reseni zavaznych trestnych cinu a zbytek by mela resit s ohledem na stupen zavaznosti, ale teprve tehdy, az se nauci merit vsem stejne, bez ohledu na to, jak je kdo velke zvire a koho zna. Policajt, ktery premiera zavre za verejne ohrozeni jizdou zcela neprimerenou rychlosti v opilosti, by mel byt vyznamenan. Ten, ktery sklapne kufry by mel byt vyhozen. Soucasna praxe je presne opacna.