Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Světový den hesel připomíná, jak důležité je správně pracovat s hesly od Uncaught ReferenceError: - zmizení hesel jsem myslel nadneseně, při používání správcu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2021 14:21

    Uncaught ReferenceError:

    zmizení hesel jsem myslel nadneseně, při používání správcu hesel vlastně samotná hesla už moc neřeším. Výpočetní výkon se zvyšuje, stejně tak schopnost hesla lámat, prodlužovat hesla a přidávat znaky není řešení, už teď mám systémy, kde je minimum 12 znaků.

    Systém, který popisuješ je velice zranitelný a nejspíš už můžeš být obětí útoků a tvoje přihlašovací údaje mohou někde putovat. O tom, že je někdo zneužívá nemusíš ani vědět, útočníci vyčkávají a až najednou se to stane.

    Argument, že je vše zneužitelné nemůžeš používat ad absurdum. Obecně se bráním proti reálným hrozbám a únik hesel od služeb, které používám je na denním pořádku a dávat jim heslo, které používám jinde je obrovsky rizikové. Napadání HW klíčenek a správců hesel zatím takové riziko dnes nepředstavuje, možná se to změní, tak se změní i přístup k tomu.