Hlavní navigace

Názor ke zprávičce System76 scheduler pro lepší odezvu počítače od David Heidelberg - Vývoj GNOME knihovny Libadawaita sleduji (protože se zejména...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2022 19:41

    David Heidelberg

    Vývoj GNOME knihovny Libadawaita sleduji (protože se zejména dotýká podpory konvergence pro mobilní telefony v aplikacích) a ty rozhodnutí, které lidé z GNOME udělali dávají smysl.

    Teoreticky kdyby GNOME Foundation mělo víc prostředků, asi by bylo možné podporovat všechno.. jenomže vývoj není zadarmo a málokdo chce ve svém volném čase řešit drobné distribuce, na kterých je všechno jinak.

    A potom přijde System76 s tím, že když to nebude po jejich (tzn. GNOME jim nebude udržovat kód co potřebují), tak si vyvinou vlastní desktop na truc. Ale fakt je ten že musí vědět, že vyvinout desktop, který bude kompetitivní s GNOME nebo KDE by stálo tolik prostředků, které nemají. Samozřejmě projekt v Rustu je hype, jenže corner-cases nejsou hype a někdo na nich pracovat taky musí.

    Od té doby je bohužel nemůžu brát vážně, protože udělat brajgl a házet špínu na GNOME jen kvůli dosažení svých cílů mi přijde dost dětinské.
    Takhle by podle mě FOSS vypadat nemělo.