Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Systemd bude mít vlastní mount od NULL - Ano, "linux" se určitě nestal tak oblíbeným proto,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2016 18:24

    NULL (neregistrovaný)

    Ano, "linux" se určitě nestal tak oblíbeným proto, že byl takový jaký byl, ale proto, že všichni tušili, ze to jedou L. P. spraví a pak to teprve bude za něco stát.

    Ale teď vážně. Doufám že se mi ta myšlenka povede napsat na jeden zátah a prosil bych o to, aby mě nikdo netahal za nějakou dílčí, jednotlivou implementaci.
    On není ani možná problém v tom, co systemd dělá, ale jak to dělá a co se okolo toho děje. Je až zajímavé, jak všichni ti, co prozřeli a "chtějí" systemd protože jsou chytří a rozumí tomu, mají ostatní za ignoranty a hlupáky, jeden zdejší mudrc se dokonce nezdráhal lidem tvrdit, jak to dělají špatně, ničemu nerozumí a , teď to přijde, si své problémy snad vymýšlí a nikdo jiný je nemá. Jak typické - bohužel. Jako druhý problém bych viděl to, že něco, co se mění pod rukama a často nefunguje nebo funkce mění, se dostává na produkce a tam to pak dělá problémy. Je otázka, jestli třeba systemd není - zaměřením i stylem změn v čase - vhodnější jen na desktopy apod . . .
    Ale v přípdě nových nasazeních v produkci tomu pak už zase brání jeho zasekanost do systému a malá možnost měnit za něco jiného, ještě k tomu, že stále více programů ho bude muset podporovat a nebudou moct držet různé verze pro ne-systemd . . . ( vycházím z Debianu: zatím jde volit, ale IMHO každému, kdo vidí dál, než za první složku musí být jasné, že tímto stylem paralelní možnosti brzo nebudou )
    Jen tím chci říct, že podle mne, jak to tak dlouhou dobu čtu, tak než kód jako takový, nese systemd tyto problémy a těžko se pak divit, že to nasírá spustu lidí . . .