Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Systemd má ambice nahradit syslog od Robert Smol - Klasicke sysv init skripty maji dost vad (nemusi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2011 9:05

    Robert Smol (neregistrovaný)

    Klasicke sysv init skripty maji dost vad (nemusi zajistit ani spravne vypnuti sluzby, spousti se spousta shellovych skriptu). Systemd je elegatni nahrada. Koreny ma v MacOS a ma lepsi architekturu nez upstart.

    http://0pointer.de/blog/projects/why.html

    Vrele doporucuji i jednotlive blogy pro administratory. Na me Fedore16 to beha jak vino. Start je velmi rychly a systemctl je paradni.

    Co se tyce PulseAudio, neznam nikoho, kdo by s nim mel problem. PA je takova dostavba Alsy, doplnuji se. PA se stara o mixing (ruzne urovne hlasitosti ruznych aplikaci) a dokaze veci jako automaticky ztlumit hudbu, kde mate VoIP hovor, streamovat vas zvuk pres DLNA.

    Na journal lidi plivaji, ze ma binarni log. Ovsem syslog Vam porad klidne bezi, takze grep je mozny. Binarni format journal pouiva, protoze uklada meta-data o log message. A na rozdil od syslogd resi zakladni bezpecnostni mechanismy (neni mozna fake uzivatele). A take to logicky doplnuje systemd.

    Tudiz, ve zkratce, dnes mame v Linuxu spoustu programu ktere delaji jedno a to same (Gnome-shell, unity, lxde, kde, ...) a nevim jestli to je uplne super (plytvani energii). Vubec mi nevadi, kdyz prijde nekdo, kdo to ma v hlave v poradku a zacne veci opravovat tak, ze zachovava pokud mozno maximalni kompatibilitu a presto veci zlepsuje.

    Pan Lennart musi mit hrosi kuzi, jinak by ho nadseni uzivatele Linuxu nejspis sezrali.

    To, ze si nekdo na neco stezuje, je, bohuzel, v dnesni Linuxove komunite uplne normalni.