Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Systemd má ambice nahradit syslog od dalaj - To jsem rád, že jsem normální. Zmiňované PulseAudio...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2011 12:44

    dalaj (neregistrovaný)

    To jsem rád, že jsem normální. Zmiňované PulseAudio mě neustálými výpadky zvuku připravovalo o nervy (Kubuntu 64bit), než jsem přešel na ALSA. Pravda, mixování teď má své mouchy, ale to je mnohem přijatelnější, než výpadky zvuku. PA mi přijde jako krásná sekretářka se 2 doktoráty, hovořící 96 jazyky, jen trochu roztržitá a ztrácející šéfův program tu v restauraci, tu v tramvaji.

    Podobnou vychytávkou na Kubuntu je Nepomuk. S každým novým vydáním se vnucuje agresivněji, vždyť co bych měl být připraven o dokonalý přehled o svých datech. Doteď jsem se v nich přece neorientoval, tak rád přehlédnu některé libůstky, jako schopnost sežrat jakýkoli čas procesoru, libovolné množství paměti (když byl povolen, pozoroval jsem před zabitím rekord asi 5 GiB) a spadnout třeba jen jednou za pár minut.

    Když teď žiji smutný život bez výše uvedených šampionů, snad mi zlepší náladu třeba Network Manager, až bez ptaní přepíše /etc/hosts (i přes změnu práv). V diskusi se pak jeden dočte, že to je v pořádku, uživatel by přece systémové konfigurační soubory neměl ručně upravovat! A pak že Linux nemůže Windows nikdy dohnat.