Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tažení proti Microsoftu na windows7sins.org od Přezdívka? To jsou ale novinky. - Například jsem byl nucen naučit se programovat grafické...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2009 9:24

    Přezdívka? To jsou ale novinky.

    Například jsem byl nucen naučit se programovat grafické C++ v Borlandu a ten jsem v Linuxu nerozběhl (možná se to někomu jinému povedlo). Mohl jsem sice učiteli projekt odevzdat v Javě, jenže by to znamenalo samostudium. Z dřívějších zkušeností vím, že čim víc problémů bude mít učitel s kontrolou a čim víc projevím svoji vlastní vůli, tím horší mi dá známku. Obzvláště když byly projekty zaměřené na použití konkrétní třídy z Borland knihovny. Už jsem takhle bojoval v případě ANSI C++ za Linux/g++ namísto Visual Studia. I když je výsledek stejný (odevzdával se jeden jediný .cpp zdroják), našla se velká spousta problémů. Samozřejmě pokud je výuka něčeho, tak bych neměl rýpat a prostě se to učit, stejně jako nemůžu rýpat o hodinách literatury. Kvůli domácím úkolům musím doma použít něco od M$.

    To, že M$ nechal všem počítačovým třídám volné MSDNA za jednorázovou částku od školy mě zachránilo před placením/kradením WIN, ale zároveň mi to přijde jako násilné protlačení ke všem studentům. Samozřejmě, že moderní „klikač programátor“ potom nebude chtít mít nic společného s ničím jiným než s Win, Visual Studiem atd.

    Tohle by se tu dalo rozvádět do nekonečna. Takových příkladů je jistě nespočet. Třeba celá Jižní Korea.