Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Teroristický obsah musí z webů zmizet do hodiny, říká nové evropské nařízení od anonym - „Ale proč tam může psát kdokoli, bez jakékoli...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2021 16:18

    bez přezdívky

    Ale proč tam může psát kdokoli, bez jakékoli další identifikace, a hned se to zveřejňuje?

    Vyplývá to z toho, jak ta skupina lidí funguje - do toho já nemám moc co kecat. Na většinu lidí, kteří tam mají účet, je většinou navázáno několik dalších, kteří jej nemají - a opět, do tohoto fungování nemám co kecat (a kdybych to vyžadoval, nejspíš by to bylo bráno jako buzerace z mé strany).

    Navíc ten web asi nemá kdovíjakou návštěvnost, takže pokud by se tam objevil takový obsah, někdo nejprve kontaktuje vás, a vy to rovnou smažete. A na nějaký úřad vůbec nedojde.

    Kdyby byla pravda, že „A na nějaký úřad vůbec nedojde.“, tak samozřejmě není co řešit. Problém je ale v tom, že realita je spíš „A tedy záleží na tom, zda si úřad stihne všimnout, že na webu je závadný obsah do té doby, než jej smažu. Na což v určitých situacích může mít i přes týden.“

    Pokud tam ty příspěvky nechcete, není co řešit – po neformálním upozornění je odstraníte.

    Opět, nesouhlasím s tvrzením „není co řešit“. To, co musím řešit, je ta lhůta na odstranění, která je prostě naprosto mimo moji realitu.