Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tesla končí s prodejem automobilů za Bitcoiny, měna je prý neekologická od uwe.filter - Jak jako WTF? Podle mě ta úvaha v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2021 10:40

    uwe.filter

    Jak jako WTF? Podle mě ta úvaha v kontextu "dobití ze slunce" dává smysl (ač je to jen takové co by kdyby cvičení a v reálu to pochopitelně fungovat ani nemůže). Můžeš mi říct, jak si člověk bydlící v paneláku dobije auto z fotovoltaiky? Tam bych pak měl buď možnost to auto olepit (řekněme hned z výroby) FV články a pokud s ním jedu pár kilometrů jednou za týden, tak by se mi třeba v létě tak nějak dobilo, a nebo bych musel jezdit na dobíjecí stanici a čekat, než se to milostivě dobije.

    A ano, FVE mají zásadní problémy, stejně jako třeba ty větrníky a podle mě je jediné aspoň nějak smysluplné řešení v nalezení vhodného typu akumulátoru, jak jsem psal u některého předchozího příspěvku. Ale i tak se bavíme o vykrytí nějakých krátkých časových období, stejně jako s tou přečerpávačkou. Ta má jednu velkou nevýhodu - buď bys jich musel postavit spoustu, aby dokázaly výkyvy vykrývat lokálně, nebo bys musel hodně předimenzovat vedení. Ale to je fuk, to je asi ještě na jinou debatu.