Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Torvalds o Windows Vista od Tomas Vesely - Windows vývojář chce vyvinout aplikaci co nejrychleji, aby...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2007 12:05

    Tomas Vesely (neregistrovaný)
    Windows vývojář chce vyvinout aplikaci co nejrychleji, aby měl více času, klidně i se ztrátou výkonu.

    -souhlas, pokud se vsak nejake jiz odladene casti recykluji, k cemuz prispiva i GPL, platit to nemusi

    Vyvíjet na Linuxu pořád s C++ a rok tu aplikaci testovat a odlaďovat a hledat chyby. Koho by to bavilo?

    -poukud je jiz jadro programu trochu stabilni, da se pomoci ifdefu, apod. dopracovat k necemu, co bezi vsude i po upravach

    Jelikož Linux administrátor stojí víc než ten software.

    -profici u obou systemu stpji zhruba stejne, ano na mizerne urovni zvladne windows spravovat skoro kazdy

    Viděli jste vůbec někdy to Aero? Jelikož aplikace na Linuxu se za 10let vůbec nezměnily. Jsou nehomogenní atd. Linux je vhodný ledatak na hraní.

    -nehomogenita prostedi tu je, ale lepsi se to, nechapu, proc je zrovna vzhled prekazkou v byznys nasazeni

    Jelikož se svou bussines politikou se daleko nedostane jelikož preferuje obchodní model, který je tak 10let starý.

    -jak stare je pismo, kolo, a podobne nesmysly? Nejsou uz nahodou zastarale? Krom toho model, kdy vyrobci vydelavaji hlavne na supportu mi prijde novejsi, nez prodej licenci.

    ...člověk upravit hromady zdrojáků, aby to fungovalo a to se navzájem prolína.

    -to se mi uz dlouho nestalo

    Takže kdo chce vyvíjet aplikaci pro Linux, tak ji pak musí odladit všude a ladění aplikace pro Linux bude trvat 10x déle než pro Windows.

    -jenze diky GPL muze autor posbirat spoustu kodu jinde, snadno se naucit jak se ma DOBRE programovat, pokud programator dodrzi urcite zasady, melo by to fungovat vsude. To jestli tomu tak je si overi dodavatel dane distribuce, a pak to spolu nejak poresi.

    IMHO: Divím se, že Linux ještě existuje. Jelikož GPL je rozený mor... Použít GPL pro aplikaci, standard ano, ale pro systém? To z něj pak dělá systém co je v business sféře těžko použitelný.

    -take se divim, ze je tu tolik zivocisnych druhu a rostlinnych druhu, pro jednu vesnici - klidne, ale pro planetu? Neni to sice GPL, protoze od sebe druhy neopisuji, presto je ale jasne, jeden dokonaly druh neexistuje. Pokud sem spadne meteor tak bude nejdokonalejsim druhem nejake bakterie, ktere to preziji. A stejne je to GPL, spousta forku a variant tristi usili, ale dal to jde prirozenym vyberem - prezije to lepsi