Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Torvalds o Windows Vista od Miloslav Ponkrác - Problém je, že mnoho exáčů jsou Python aplikace,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2007 15:00

    Miloslav Ponkrác
    Problém je, že mnoho exáčů jsou Python aplikace, a že se nijak neliší od nativních C/C++ aplikací, takže to nemáte šanci vůbec poznat.

    Já se bohužel zabývám programováním, takže několik správců databází je v Pythonu, CVS a SVN správce používá python, vim je skriptovatelný v Pythonu, v OpenOffice vidím python, v Inkspace vidím Python, a to prosím jen píšu o tom, kde to vidím na první pohled.

    Business aplikace je jiná káva, pak je samozřejmě vůdce Java, ale také budete velmi dobře placeni za znalost třeba COBOLu, a nebo ještě lépe ABAPu, a to mnohem lépe, než za .NET. Python je velmi významným jazykem Google a Seznamu.

    Jinak jsem významně po Pythonu nepátral, ale většina lidí prostě netuší, že ten program je v Pythonu a programy to většinou nijak neprezentují.

    Možností je mnoho, ale je třeba říci co chcete řešit. Ono se dá vydělat na leččems, ale jednu věc vím, pokud se stane .NET běžným a programátorů bude dostatek, určitě platy těch programátorů půjdou prudce dolů. Pak je lépe si zvolit něco méně běžného, co se stále požaduje.