Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tři nová témata vzhledu v Ubuntu 9.04 od J. M. - Ano, výchozí Clearlooks GNOME je rozhodně profesionálnější, čistší...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2009 20:09

    J. M.
    Ano, výchozí Clearlooks GNOME je rozhodně profesionálnější, čistší a kozistentnější, než většina těch fušerských splácanin, do kterých jej, v mylném dojmu, že jde o zatraktivnění, převlékají distribuce. Ono se ani není čemu divit - GNOME je projekt, který se prostě o GUI stará velmi profesionálně už léta (viz jeho špičkové HIG).

    Podle mě jsou taky výborné motivy založené na enginu Murrine (řekl bych, že Murrine je modernější a elegantnější než poněkud "baculatý" Clearlooks), ale zase je problém najít motiv, který všechno sladí dohromady - konkrétní motiv pro ten engine, barvy, dekorace správce oken, ikony... Tedy aspoň na stránkách jako gnome-looks nebo ve výchozích vzhledech distribucí (které jsou často dost hrozné). O to jde - sladěnost. Je hzké mít jeden hezký prvek, ale profesionální design je právě o tom, jak jednostlivé elementy sladit dohromady. Podle mě je v Linuxu paradoxně nejlepší si to prostě poskládat a nastavit sám.