Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tři ze šesti členů představenstva Mozilly rezignovali od Lael Ophir - Ad Preco som tam konkretne ja? - z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2014 0:05

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Preco som tam konkretne ja? - z toho co jsem tu od vás četl mám dojem, že jste dost silně homofobní.

    Ad co ich manzelka, atd. - na to odpovídal velmi dobře JardaP, musel bych napsat totéž.

    Ad kedze si ti ludia mozu vybrat - to asi moc nechápete. Představte si, že potkáte sympatickou slečnu a líbí se vám. Dáte se s ní do řeči, zjistíte že si rozumíte, vzájemně se přitahujete, přeroste to v silný cit... Znáte to. No a teď si představte, že tohle jednou cítíte ke slečně, a jindy vás přitahuje muž, protože to záleží na konkrétní osobně, a nikoliv na pohlaví. Říct že si můžete vybrat pohlaví, které vás přitahuje, je pak silně zjednodušující.
    Navíc tohle se týká bisexuálů, kterých je celkem málo, a i ti většinou jedno pohlaví preferují.

    Sexuální preference jsou podle všeho neměnné. Snahy je lidem měnit tu byly, a nefungovalo to. Homosexuálové se prostě občas vyskytnou (a nejen u lidí - u stovek živočišných druhů), a nic s tím nenaděláme. Za mě je řešení prosté: nechat lidi ať se druží a páří jak chtějí, protože nám do toho nic není. A pokud chtějí lidé svůj svazek zaregistrovat, aby mohli dědit, dostat informace o nemocném partnerovi, jednat společně s úřady apod., nevidím jediný důvod jim to neumožnit. Nikomu to neuškodí, a jim to naopak velmi pomůže.