Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Tři ze šesti členů představenstva Mozilly rezignovali od mhepp - Ona uz i cirkev uznala, ze Zeme neni...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2014 1:14

    mhepp (neregistrovaný)

    Ona uz i cirkev uznala, ze Zeme neni centrem vesmiru a placata

    Tak to sis vybral opravdu špatný příklad. Církev nemůže měnit názor podle toho, jak se jí zamane, nebo jak zrovna někdo tvrdí. To by mohla mít Země každých pár let jiný geometrický tvar, jen proto, že někdo předložil dobrý argument. Církev NIKDY netvrdila, že Země nemůže být kulatá, jen se čekalo na důkaz založený na něčem jiném, než je hypotéza.

    Stejně tak, pokud vím, tak G. B. nebyl upálen za to, že tvrdil, že je Země kulatá, ale proto, že byl přívržencem přírodní magie. Tvrdil, že Bůh podle něj není zvláštní dokonalá bytost, ale něco, co lze najít v každém stromě a každém kameni. Vesmír je nekonečně veliký a každý svět v něm je obydlen. Ďábel může být omilostněn. Ježíš nebyl božskou osobou, ale pouhým obratným kouzelníkem. Pro nevěřícího člověka to je prostě jen filozofie, ale z pohledu církve je to rouhání nejhrubšího zrna. Zde nejde už jen o blbý názor na věc, ale jedná se o nebezpečné myslenky, které mohou lidem hodně ublížit. Zvláště, když je slyší z úst kněze a řeholníka. Upálen byl za to, že se nevzdal těchto myšlenek. Heliocentrismus mu nikdo v podstatě nevyčítal.

    Ještě jsem k tomu našel pěkný citát:

    Allan Chapman říká: „Prohlašovat, že Giordano Bruno byl upálen kvůli tomu, že tvrdil, že Země obíhá kolem Slunce, je víceméně totéž jako říkat, že Bostonský škrtič byl popraven, protože vrátil o týden později knížky do knihovny.“

    Trochu oklikou se ale vrátím k problematice homosexuálních svazků. Víte, co je incest? Předpokládám, že ano. Jak hledíte na něco takového? Je incest podle vás v pořádku? Co když bratr opíchá sestru a naštěká ji do boudy? To je v pořádku? Kdy padne tato hranice?

    A jak to souvisí s homosexuály? Představte si, že si takhle dvě lesbičky zajdou do spermabanky, vyberou si vhodného anonymního vyvoleného a šup, mají holčičku. A další dvě lesbičky si vyberou vhodného anonymního vyvoleného a šup, mají chlapečka. Holčicka i chlapeček vyroste v (kupodivu) normální ženu a normálního muže. Shodou okolností k se potkají a jednoho dne zjistí, že mají čtyři tchýně. Pro mnohé je to už dost silná představa, ale jdeme dále. Mají spolu děti. Když je i to druhé postižené, tak doktoři zapátrají a hle, máme tu problém -- milí manželé jsou sourozenci! Mají stejného otce! Co teď?

    To se ani nezabývám dopady na psychiku těch dětí, které vyrůstají bez potřebného vzoru druhého pohlaví. Podívejte se co vyrůstá z dětí z rozpadených rodin -- většina z nich má deformovaný vztah k osobám pohlaví chybějícího rodiče, často u nich najdeme problém najít si stálého partnera a založit rodinu. Opravdu chcete vědomě zničit svoji vlastní budoucnost? Zaznělo tu, že princip jing-jang vedl k zavedení politiky jednoho dítěte (píšu to zkráceně a zkresleně). Ale už jsem tu nikde neviděl napsáno, že čína sama uznala, že to je špatná politika a že jim značně ponicila kulturu, takže tudy cesta nevede.

    Když odhlédneme od pár vyjímek v podobě bigamie, která byla často zavedena spíše kvůli nutnosti -- muži byli díky válce/bojům/lovu v nebezpečném prostředí/čemukoliv jinému prostě v menším počtu, tudíž se někdo musel postarat o ženy, na které by se nedostalo. Tak najednou nám tu zůstane, že co je svět světem, vždy byl manželský pár tvořen právě mužem a ženou. Dokonce je to nezávislé i na té církvi, která manželství povýšila na svátost. Jistě, můžete argumentovat, že se homosexualita dá najít i mezi zvířaty, ale už zapomenete říct, že jen minimálně v přirozeném a clověkem nedeformovaném prostředí (deformací myslím například přešlechtěné druhy domácích zvířat a podobně).

    To, že budete hájit práva homosexuálů na svazky a na výchovu dětí, je jen rozsudek smrti nad společností. Jen se divím, že nikdo neodsuzuje muslimy, kteří homosexuály kamenují...