Hlavní navigace

Názor ke zprávičce TrueOS přechází na OpenRC od Zero - Dále je fakt, že spousta firem dává přednost...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2017 13:58

    Zero (neregistrovaný)

    Dále je fakt, že spousta firem dává přednost MS IIS a Exchange na Windows, i přes to, že nevýhody a problémy těchto produktů jsou všeobecně známy (proprietárnost, uzavřenost apod), a proč? Protože to není systém stylu "dodělej doma", kde rozchodit email je práce na týden.
    Ano ked ty ten maiserver/webserver spravuje vyvojar tak to je praca na tyzden, sysadmin ti ho rozbeha za 2 hodky a pritom si da cigaro, kavu a precita ten tvoj vyplod tu...
    BFU ak si chce urobit vlastny web/mail server si zavola nejakeho kamosa co s tym ma skusenosti a nevyhodi 50k+ za exhchange+win­server+IIS, popripade si stiahne XAMPP

    Uživatelé si kupují servery ze stejného důvodu, ze kterého si kupují desktopy: aby jim na nich chodily aplikace, které zrovna potřebují.
    Ano a bez systemd to (nebolo) nieje mozne... Vdaka za systemd lebo bez neho som si nemohol spustit FF, LO, GIMP a tonu dalsieho softu, nastavit si job v crone pre backup, nastavit web sluzby atd...

    Přesně tak, "vecsina voli systemd aby mohla na distre spustit gnome a dalsie systemd dependency app". TrueOS a Gentoo používají OpenRC, to je samozřejmě pravda a mají na to plné právo, ale při vší úctě to nejsou zrovna většinové distribuce.
    No a predstav si ze na tom Gentoo beha aj GNOME (maju vlastny build tusim, mam zadsej KDE) takze je zaujimave ze ked to oni dokazu spravovat preco to nedokaze ta vecsinova distribucia s ovela vecsou zakladnou??? Inac to ze Open RC bude pouzivat aj TrueOS moze priniest novych vyvojarov na OpenRC a mozno sa zobudia a zacnu ho tiez pouzivat.

    Ale váš příspěvek je svým způsobem velmi ilustrativní: lidem, kteří uvažují striktně v Unixových pojmech, jako je init, syslog apod., se systemd pochopitelně asi nikdy líbit nebude.
    Nie moze to byt kludne aj systemd, syslog cron apod.., ale nie systemd, syslogd, crond, apod..