Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Turris Mox je možné rozšířit na 1 GB operační paměti od technik007cz - To me pripomelo situaci s NAS perkem. Pri...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2018 19:55

    technik007cz (neregistrovaný)

    To me pripomelo situaci s NAS perkem. Pri velke zatezi diskoveho systemu napr: na zacatku inicializace raid pole utilitou mdadm dochazelo k resetum na sata lince, ktera az do restartu celeho routeru znemoznila pristup k diskum.

    Prvni otazka z Turris tymu:
    Please could you say which SATA card arrived with NAS perk? Thanks.

    Druhy koment od jineho clena:
    We are looking to this issue. But we had no luck of reproducing this without using WD Red drives. So is there anyone who encountered this with any other drives (different WD type or different manufacturer)?

    Treti koment:
    Latest news I know about is that it is caused by some errors on PCI. They are probably caused by some bug in kernel or (more probably) cpu it self. It is tackled by @brill, so he might give you more current update.

    Pak bylo jeste par komentu od tymu, ale jak to napravit, na prisel nekdo z komunity. Tu zaplatu jsem prevzal, otestoval a pouzivam ji dodnes.
    Jako clen tymu bych se stydel za polozeni prvni otazky. A druha, nepodarilo se reprodukovat chybu? Sem se pusti do radneho testovani a podarilo se mi ji potvrdit, tehda jsem to pocinani tymu nepochopil.