Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Turris Mox je možné rozšířit na 1 GB operační paměti od Filip Jirsák - Nic takového jsem neřekl. Napsal jste, že Mox lidi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2018 21:10

    Filip Jirsák

    Nic takového jsem neřekl.
    Napsal jste, že Mox lidi nechápou. Což je poněkud v rozporu s tím, že do něj nezanedbatelné množství lidí investovalo. Dopustil jste se chybné generalizace – to, že Mox nechápete vy, neznamená, že ho nechápe nikdo.

    Že CZ.NIC zatím nebyl úspěšný ani v předchozích projektech.
    Jo, jasně. S doménou .cz jsou problémy, Fred nikdo nepoužívá, KnotDNS jakbysmet, na Turris Omnia nevybral víc, než bylo potřeba…

    Že celá kampaň mi přijde neférově vedená.
    Že máte s kampaní citové problémy víme dávno a vzali jsme to na vědomí. Nic jiného se s vaším pocitem dělat nedá. Není nutné to neustále opakovat dokola.

    A že podle parametrů a ceny se nejedná o dobrou koupi.
    Pro vás. Naštěstí lidé nejsou různí, jednomu vyhovuje něco, jinému něco jiného.

    Investory nepovažuji za hlupáky, ale skoro na hraně toho, abych je považoval podvedené.
    To, jestli někdo je nebo není podvedený, se posuzuje na základě faktů, ne na základě pocitů. Takže asi nebudete ta správná osoba, abyste to posuzoval.

    Mě by např. zarazilo i to, že pro takové uskupení, jako je CZ.NIC ve skutečnosti není nepředstavitelné získat investici ve výši, jakou hledají. […] Zamýšlel bych se, proč jim nedají investici jejich partneři.
    Kdybyste se méně zamýšlel a víc se informoval, odpověď byste znal. Protože financování přes Indiegogo je dobrý způsob, jak ověřit, že je o danou věc mezi lidmi zájem. Kdyby investovali jen sami, může se stát, že vymyslí něco,o co bude zájem jenom mezi nimi, ale nikdo další to chtít nebude. Ale chápu, že to je pro vás něco nepředstavitelného, uvažovat o vývoji a investování racionálně – vy byste na to šel přes pocity, že…

    Ve skutečnosti nevím, proč se rozčilujete za to, že mám na celý projekt odlišný názor?
    Já se nerozčiluju za to, že máte jiný názor. Já jenom upozorňuju na to, že ta vaše obecná tvrzení ve skutečnosti nejsou obecně platná, ale jsou to jen vaše pocity. A nazývat pocity „názorem“ také není zrovna přesné – u názorů se předpokládá, že to má nějaký věcný základ.

    Že by mohli ostatní na moje myšlenky třeba navázat nebo s nimi v něčem souhlasit?
    No, myšlenky… Pocity. Pochybuju, že je možné souhlasit s pocity. Pokud chcete, aby s vámi někdo mohl souhlasit či nesouhlasit, zkuste místo neustálého opakování pocitů přijít s nějakými věcnými argumenty. S takovými, u kterých lze zkoumat jejich pravdivost.