Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Turris Mox je možné rozšířit na 1 GB operační paměti od Miroslav Šilhavý - Vy o sdružení právnických osob prohlásíte, že je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2018 10:29

    Miroslav Šilhavý

    Vy o sdružení právnických osob prohlásíte, že je to vlastně firma, a pak ho kritizujete za to, že se nechová jako firma.

    Ano, z hlediska spotřebitele je jedno, co si ta firma (sdružení) zvolila za právní formu a jaké má interní pravidla. Jejich interní záležitosti nesmí krátit spotřebitele a rozhodně to není nic hodného obdivu.

    Jediný nespokojený je Miroslav Šilhavý, protože nemůže přenést přes srdce, že někdo chce něco jiného, než on sám.

    Ale já to můžu v klidu přenést přes srdce. Vy jste začal vyšilovat z toho, že jsem si dovolil říct něco špatného o tomto projektu. Pro mě to vlastně končí tím, že si Turris nekoupím.

    co je jen vaše další ničím nepodložené obecné tvrzení

    Sakra, vy jste to úplně obrátil naruby. Je tady firma, která vlastně není firma. Všichni si mají sednout na zadek z toho, že je to sdružení a že má svá interní pravidla. Zdůrazňuji: interní. Tato firma začne nabízet pod hlavičkou crowdfundingu něco, co je ve skutečnosti předprodej, ale ve skutečnosti tím asi obchází práva spotřebitele. Tato firma, pokud se uchází o veřejnou přízeň, namísto toho, aby zveřejňovala detailní informace o projektu, tak mlží, vyhýbá se dříve stanoveným cílům - prostě tahá lidi za nos.

    Pokud má někdo něco prokazovat, pak je to CZ.NIC, ne já.

    Výsledkem tojo všeho je, že jim na jejich hraní přispívá jen poměrně málo lidí. Místo toho, abychom si zde přiznali, že je to neúspěch, tak to zakrýváme tím, že "splnili plán".