Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Turris Mox vybral v kampani cílovou částku, bude se vyrábět od Filip Jirsák - Ad 1) Nic takového jsem nepsal. Ad 2) Kritické...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2018 7:22

    Filip Jirsák

    Ad 1) Nic takového jsem nepsal.

    Ad 2) Kritické myšlení také znamená nehledat něco za rohem, když to vidím přímo před sebou. Opravdu nevěřím všemu, co někdo řekne – např. nevěřím zdejším konspiracím. Protože vysvětlují strašně komplikovaně věci, které je možné vysvětlit jednoduše.

    Ne, konspirace není všechno, co se mi nelíbí – to je z vaší strany argumentační klam.

    Ze seznam přispěvatelů je vidět, že peníze přibývaly stejně, jako u jiných projektů. Je na něm také vidět, že tam není žádný anonymní příhoz 100 000. Kdybyste těch 100 000 chtěl posbírat po 100 dolarech od Frantů z USA, budete muset takhle zorganizovat 1000 Frantů z USA, a to ještě správně rozložených v čase, aby z toho nevznikla nepřirozená špička. Těch 1000 Frantů buď budou muset být naivní blbci, kteří to okamžitě zaplatí ze svého a budou doufat, že jim to opravdu někdy proplatíte, nebo to bude muset být 1000 čestných Frantů, kterým pošlete peníze předem a budete vědět, že to opravdu zaplatí a peníze si nenechají. Navíc byste je všechny musel evidovat, abyste jim pak ten router doopravdy neposlal. Na celou tuhle šarádu by padlo víc, než těch 150 000, které jste takhle chtěl získat.

    Místo koukání za roh ze raději dívejte o krok před sebe. Sice možná vidíte za rohem neuvěřitelné věci, ale přehlédl jste, že s tou vaší teorií se v příštím kroku zřítíte ze srázu.

    Zájem oproti jiným může být dost mizivý, podstatné ale je, zda je ten zájem dostatečný, aby se v projektu pokračovalo.