Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Turris Omnia jde do volného prodeje na Alza.cz a Discomp od qwertz - >Jistě. Já se tady ale celou dobu bavím...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2016 21:50

    qwertz (neregistrovaný)

    >Jistě. Já se tady ale celou dobu bavím o skříních pro ten váš neexistující zakázkový APU2 s více porty. Že >jich ale je, co? Ano, je to úplně jedno, pro jakou desku by to vyráběl, tak nevím, proč to tady cpete jako výhodu APU.

    Nevíte, protože nechcete. Je úplně jedno jestli ta skřín existuje nebo ne (pokud nabízí OEM option s více porty, možná k tomu mají i skříň). Pokud by místo vývoje vyšli z existujícího hardwaru, nepochybně by ušetřili vývoj a problémy s tím spojené, stejně jako zvýšené náklady malosériové výroby. Výhoda existujícího HW je dále především v tom, že již existuje userbase, nějaká aftermarket podpora atd. Takže kdyby nakrásně CZNIC koupil OEM option APU s 5 LAN porty a musel si tu skříň vyrobit na koleně, každý Pepa z dolní horní by mohl jít do obchodu a koupit si default APU desku s default krabicí a nahrát na to ten hustomegakrutop­řísný aktualizovaný klon OpenWRT, o který tu snad šlo především. Protože ty desky jsou zaměnitelné, bez ohledu co připojíte do PCIe rozhraní a v jakém počtu. Dokonce i poté, co by se rozprodaly CZNIC custom kusy, by se dalo vesele dál nakupovat a instalovat turris OS dávno poté, co už žádný cutom HW není.

    Jenže to bychom se zase vrátili k úvodní otázce, zda nebylo původním záměrem postavit aktualizovaný router pro domácnosti i geeky, který tak nějak postupem času padl za obět nepromyšlené ambici vlastního Hw za každou cenu.